PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bătaie într-o școală din Satu Mare: și-a lovit colega cu genunchiul în față. Totul s-a încheiat la tribunal

Bătaie într-o școală din Satu Mare. O elevă și-a lovit colega în repetate rânduri cu genunchiul în față, pentru că, spun ea, ar fi fost provocată. În urma conflictului, victima s-a ales cu mai multe leziuni, iar totul s-a încheiat la tribunal.

Potrivit informațiilor PortalSM, în timp ce se afla în incinta unei școli din municipiul Satu Mare, în sala de clasă, în timpul pauzei, o elevă a agresat-o fizic pe colega ei de clasă, aplicându-i lovituri cu pumnul și picioarele în zona feței, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale. Cazul a ajuns la tribunal, acolo unde agresoarea a fost nevoită să își explice faptele. Fiind audiată, a recunoscut săvârșirea infracțiunii, invocând însă ca a recurs la actele de violență întrucât a fost provocată.

Ea a spus că s-a prezentat la unitatea de învățământ în jurul orei 8.00 și a intrat în clasă, context în care a vrut să se așeze în banca sa, însă colega ei i-a atras atenția să nu se așeze în locul respectiv întrucât dirigintele a dispus ca ea să ocupe acel loc. Cu ocazia respectivă a avut o altercație verbală cu persoana vătămată, întreruptă însă în momentul în care în clasă a intrat profesoara. La finalul orei, în timpul pauzei, în jurul orei 08:50, a părăsit sala de clasă și a revenit la scurt timp, însă persoana vătămată a continuat să o provoace, astfel că a prins-o de păr și a agresat-o fizic, aplicându-i lovituri în zona feței cu genunchiul de la piciorul stâng. Ulterior a părăsit unitatea de învățământ. În finalul declarației, a precizat că regretă fapta comisă și că nu a conștientizata că urmările faptei sale vor fi atât de grave. Totodată a precizat că i-a cerut scuze persoanei vătămate.

Pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, elevei agresoare i-a fost aplicată măsura educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică pe o perioadă de 2 luni. De asemenea, a fost obligată la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de daune morale.

Exit mobile version