PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Haine, produse de curățenie și alimente contrafăcute confiscate. Percheziții în județul Satu Mare

Haine, produse de curățenie și alimente contrafăcute confiscate de polițiști. Oamenii legii au făcut două percheziții domiciliare pe raza unei localități din județul Satu Mare.

Ce spune poliția:

La data de 20 august, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au fost sesizați despre faptul că o persoană ar comercializa articole vestimentare în mediul online, produse ce par a fi contrafăcute.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în cursul acestui an, o femeie de 31 de ani, din Pișcolt, ar fi expus spre vânzare și comercializat, pe o rețea de socializare, mai multe produse de îmbrăcăminte, inscripționate cu o marcă identică mărcilor înregistrate pentru produse identice sau similare, existând indicii că sunt contrafăcute.

În continuarea cercetărilor, la data de 21 august, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Pișcolt, iar la domiciliul unui bărbat de 58 de ani ar fi fost descoperite mai multe articole vestimentare ce par a fi contrafăcute, produse alimentare, de curățenie, precum și 15,80 kg de tutun pentru fumat.

Valoarea totală a produselor descoperite și confiscate este de aproximativ 16.000 de lei.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate corespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 de țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vin peste 300 de litri și infracțiunea de punerea in circulație, fără drept, a unui produs pur marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.


Sursa: IPJ Satu Mare

Exit mobile version