PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Proprietari de cai din județul Satu Mare, vizitați de polițiști. S-au dat zeci de amenzi

Proprietari de cai din județul Satu Mare, vizitați de polițiști. Oamenii legii au aplicat zeci de sancțiuni, în valoare de mii de lei. 

Ce spune poliția:

În cursul zilei de 6 august, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și Secției Poliție Rurală Beltiug au desfășurat o activitate de verificare privind modul de respectare a legislației în domeniul protecției animalelor, precum și pentru identificarea persoanelor care efectuează activități de transport și comercializare de animale cu încălcarea legislației specifice în vigoare, la târgul de cabaline organizat în localitatea Beltiug.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost verificați deținătorii de cabaline, fiind aplicate 26 de sancțiuni contravenționale pentru deținerea sau transportul de animale neidentificate sau neînregistrate, vânzarea sau înstrăinarea, cumpărarea ori luarea în proprietate cu orice titlu a animalelor fără documente sanitar veterinare, conform prevederilor H.G. 984/200 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare totală de peste 8.000 de lei.


Sursa: IPJ Satu Mare

Exit mobile version