PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Rezultate BAC de toamnă 2024: Rata de promovare în județul Satu Mare este de 27,31%

Rezultatele obținute de candidații din județul Satu Mare care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă arată că un procent de 27,31% au obținut medii de trecere, înainte de soluționarea contestațiilor.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 26 august, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea august 2024. Rata cumulată de promovare (înainte de contestații), în județul Satu Mare, în sesiunea august, din totalul de 432 de prezenți (512 candidați înscriși), este de 27,31%, adică 118 promovați. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 31,97%, iar pentru promoțiile anterioare – 19,63%. Au promovat 118 de candidați, dintr-un total de 432 de candidați prezenți.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 26 august 2024, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate pe 30 august.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

Rezultatele pot fi consultate AICI.

Exit mobile version