PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Incendiu în Botiz. Anexă în flăcări, casă în pericol. Pompierii au intervenit de urgență

Astăzi, 04.09.2024, în jurul orei 13.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Botiz.

La fața locului s-au deplasat 9 cadre militare ale Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unei anexe gospodărești cu posibilitate de propagare la casa învecinată, aflată la o distanță de doar 6m.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și limitarea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite. La misiunea de stingere a participat și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botiz, precum și alți voluntari localnici.

În urma incendiului a ars anexa gospodărească (construcție din lemn) pe o suprafață de aproximativ 50 m², iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost stabilită ca fiind jar sau scântei provenite de la o sobă fără acumulare de căldură.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, ISU SATU MARE vă recomandă următoarele:

O primă măsură foarte importantă: Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins.


Sursa: ISU Satu Mare

Exit mobile version