PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Investiție uriașă! Drumul capcanelor din județul Satu Mare urmează să intre în reabilitare

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat, astăzi, cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, contractul de finanțare, în valoare de 420.260.475 de lei, pentru modernizarea drumului județean DJ 193 Satu Mare-Borlești-limită de județ Maramureș, un tronson în lungime de 40 de kilometri.

Drumul județean DJ 193 face legătura între municipiul Satu Mare și județul Maramureș și traversează localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Corod, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărăşeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș. Pe traseul drumului modernizat vor fi amplasate 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice. Drumul va asigura o conectivitate rutieră directă la rețeaua transeuropeană de transport, iar beneficiari indirecți ai acestui proiect vor fi și comunele Homoroade, Bârsău și Crucișor.

În perioada următoare va fi emis ordinul de începere a proiectării, iar în primăvara anului viitor vor demara lucrările propriu-zise. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea DIFERIT AG SRL – DIFERIT SRL.

Exit mobile version