PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Super concurs pe scările Palatului Administrativ. Zeci de pompieri din țară se întrec la Satu Mare

Concurs spectaculos în centrul municipiului Satu Mare. Zeci de pompieri din țară s-au întrecut, joi, 26 septembrie, pe scările Palatului Administrativ. Competiția a constat în urcarea a 210 scări, până la etajul 10 al Palatului Administrativ, individual sau în echipă formată din doi servanți, echipați în costumul de protecție tip Nomex, ce cântărește în jur de 35 kg cu accesoriile aferente printre care și aparatul de respirat aflat în funcțiune.

Proba de concurs s-a desfășurat pe trei grupe de vârstă, atât la individual cât și pe echipe, după cum urmează:- 30 ani; 30 – 40 ani; +40 ani. Anul acesta zece județe cu un număr de 70 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au participat la competiție. Concursul SCĂRI are ca obiectiv fundamental dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice necesare intervenției în situații de urgență la clădirile înalte.

De menționat că la această ediție am asistat și la o premieră. Pentru prima dată, din echipa pompierilor sătmăreni a făcut parte și o femeie. Simona Negrea s-a echipat și a intrat în competiție alături de cei mai buni, rapizi și puternici pompieri din țară.

Pe parcursul întregii zile, în Centrul Nou al municipiului Satu Mare se vor organiza activități de informare preventivă, lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă, activități sportive și prezentarea tehnicii de intervenție și a accesoriilor de pe autospeciale.

Exit mobile version