PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

IPOTEZĂ EUROPOL: Maşina Poliţiei Satu Mare ar fi fost lovită intenţionat!

Sindicatul Europol dorește să tragă un semnal de alarmă vizavi de atitudinea unor șoferi față de polițiști. Astăzi, 1 septembrie a.c., în jurul orei 01.40, un conducător auto de 31 de ani, din Satu Mare, susține că ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu o autospecială aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, care se afla parcată în afara părții carosabile.

Redăm poziţia Europol Satu Mare:
Din producerea evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule și rănirea unui bărbat de 28 de ani, agent de poliție, care se afla în afara autospecialei. Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat, la scurt timp, pe aceeași stradă. Bărbatul de 31 de ani a refuzat atât testarea cu aparatele etilotest și drugtest, precum și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a unei eventuale alcoolemii sau a unor substanțe psihoactive.
După analizarea locului faptei, respectiv a urmelor dinamice, se desprinde o ipoteză, respectiv cea a ultrajului, a unui act intenționat. Se constată cum la ieșirea din sensul giratoriu șoferul autoturismului intră în linie dreaptă spre autospeciala de Poliție. Urcă pe bordură, lovește o țeavă de aerisire a conductei de gaze naturale și se îndreaptă spre autospeciala de Poliție.
Pe o distanță de circa 25-30 de metri nu rezultă nicio urmă de frânare! Pur și simplu, de la părăsirea părții carosabile aparent în mod voit, șoferul avea timp destul să acționeze sistemul de frânare al autoturismului. Fapt care nu s-ar fi întâmplat. Din cauza presupusei viteze excesive nu a putut fi oprit nici de coliziunea cu bordura sau cu țeava de aerisire.
Ipoteza unui ultraj prinde contur dacă avem în vedere faptul că în prealabil șoferul inconștient a lovit o baliză de semnalizare a unei lucrări efectuate la partea carosabilă a drumului, iar agentul de Poliție l-a atenționat prin sistemul de avertizare al autospecialei să circule cu atenție. Șoferul s-a întors în viteză, prin sensul giratoriu, și s-a îndreptat înspre autospecială și colegul nostru.
Considerăm că doar o minune a făcut ca agentul de poliție să nu fie rănit mai grav. Considerăm că în cauză s-ar putea lua în calcul – date fiind elementele de mai sus – și comiterea infracțiunii de ultraj împotriva polițistului. Se conturează o relație cauză-efect.
Momentan, cercetările sunt continuate doar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și refuzul sau sustragerea de la recoltare de mostre biologice.
Noi, Sindicatul Europol, dorim să ne manifestăm întregul sprijin față de colegul nostru și facem un apel către către comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare și către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare să manifeste toleranță zero față de astfel de atitudini reprobabile, care aduc atingere autorității statului și încrederii populației în activitatea forțelor de ordine.

Exit mobile version