PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șofer sancționat după ce a depășit o autospecială de poliție. I-a dat pe polițiști în judecată

Un șofer din Satu Mare a fost sancționat de polițiști după ce a depășit o autospecială a acestora, manevra fiind considerată neregulamentară.

Incidentul s-a petrecut pe DN 13,  când conducătorul auto, aflat la volanul unui autoturism marca Audi A8, a efectuat o depășire a unei mașini de poliție care circula cu o viteză redusă de 20 km/h. Polițiștii l-au amendat și i-au suspendat permisul pentru 60 de zile, dar șoferul a decis să conteste sancțiunile în instanță, susținând că a efectuat depășirea în mod regulamentar.

Cum s-a petrecut totul

Șoferul se deplasa pe DN 13 când a întâlnit autospeciala de poliție care circula în fața sa cu o viteză de doar 20 km/h, îngreunând traficul. În aceste condiții, șoferul a decis să depășească autospeciala, asigurându-se regulamentar. Cu toate acestea, revenirea pe banda de circulație a fost efectuată pe linia continuă, fapt pentru care agenții de poliție l-au sancționat contravențional. Polițiștii au emis un proces-verbal în care au consemnat fapta și l-au amendat pe șofer cu 990 de lei, adăugând și măsura suspendării permisului de conducere pentru 60 de zile.

Nemulțumit de sancțiune, șoferul a contestat procesul-verbal în instanță, susținând că manevra a fost făcută în condiții de siguranță și că viteza redusă a autospecialei justifica depășirea.

Ce au decis judecătorii

Cu toate acestea, judecătorii au constatat că depășirea a fost realizată pe un sector de drum unde acest lucru era interzis din cauza marcajului longitudinal simplu continuu, iar argumentele șoferului nu au fost suficiente pentru a anula sancțiunea.

Instanța a apreciat că procesul-verbal a fost întocmit în conformitate cu normele legale și că faptele reținute de agentul constatator reflectă realitatea. În concluzie, instanța a decis respingerea plângerii contravenționale formulate de șofer, menținând amenda de 990 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, însă pentru moment, sancțiunile rămân valabile.

Exit mobile version