PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șoferul care a lovit o mașină de Poliție în Satu Mare a fost arestat preventiv

Șoferul care a lovit o mașină de Poliție în municipiul Satu Mare a fost arestat preventiv. Incidentul a avut loc în noaptea de 1 septembrie, atunci când șoferul, în vârstă de 31 de ani, a intrat în coliziune cu o autospecială a Poliției, parcată în afara părții carosabile pe strada Zefirului din municipiu.

Accidentul s-a produs în jurul orei 01:40, când șoferul, aparent pierzând controlul direcției, a lovit mașina poliției, rănind un agent, în vârstă de 28 de ani, care se afla în afara autospecialei.

După coliziune, șoferul a părăsit locul accidentului, dar a fost identificat rapid de polițiști pe aceeași stradă. Acesta a refuzat testarea cu etilotestul și drugtestul, precum și prelevarea de mostre biologice pentru a stabili dacă se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma cercetărilor, a apărut ipoteza că incidentul ar fi fost unul intenționat, având în vedere lipsa urmelor de frânare pe o distanță de 25-30 de metri, precum și faptul că, înainte de coliziune, șoferul ar fi fost atenționat de polițist să circule cu atenție după ce lovise o baliză de semnalizare.

Sindicatul Europol, care a făcut publice aceste detalii, a subliniat gravitatea incidentului și a solicitat autorităților să manifeste toleranță zero față de astfel de comportamente care subminează autoritatea statului și încrederea publicului în forțele de ordine.

Șoferul a fost arestat preventiv, iar cercetările continuă sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și refuzul de a se supune testelor de alcoolemie și droguri.

Citește și:

Exit mobile version