PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un geniu de 5 ani din Satu Mare uimește lumea șahului! Victorie fără greșeală la Debrecen

Sâmbătă, la Debrecen, Balog Ronaldo, un copil de doar 5 ani din municipiul Satu Mare, a reușit o performanță incredibilă la un concurs de șah, unde a câștigat toate cele 7 partide disputate, fără nicio greșeală. Ronaldo a obținut locul 1 atât la categoria U8, cât și la categoria U10, fiind singurul participant care a obținut punctaj maxim, 7 puncte din 7 posibile. Locul 2, de exemplu, a acumulat doar 5,5 puncte din 7 posibile.

Performanța lui Balog Ronaldo a fost cu atât mai remarcabilă cu cât a învins din nou categoric campionul național al Ungariei la U8, Szakacs Laszlo, fără să îi ofere nicio șansă. Aceasta nu este prima dată când Ronaldo îl înfruntă pe Szakacs, învingându-l de fiecare dată.

Un maestru de șah prezent la concurs a remarcat precizia și acuratețea jocului lui Ronaldo, declarând: „Acest copil minune joacă cu o precizie și o concentrare remarcabile, la fel ca un ceas elvețian. Nici eu, dacă aș juca împotriva lui, nu aș avea nicio șansă.”

Cu această victorie impresionantă, Balog Ronaldo se afirmă ca un adevărat geniu al șahului, demonstrând că la doar 5 ani poate domina categorii superioare de vârstă cu o ușurință extraordinară.

@portalsm

Un geniu de 5 ani din Satu Mare uimește lumea șahului! Victorie fără greșeală la Debrecen

♬ sunet original – portalsm – portalsm

 

Exit mobile version