PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A băut toată noaptea într-un club din Satu Mare, apoi s-a urcat la volan. Polițiștii i-au pus fiola

Un tânăr din Satu Mare, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Sentinţa a fost dată în această săptămână. Acesta a petrecut toată noaptea într-un club din centrul orașului și s-a urcat la volan dimineața devreme, fiind prins de poliție cu o alcoolemie de 2,2 grame de alcool pur în sânge.

În noaptea de 20 aprilie 2024, tânărul a decis să iasă în oraș împreună cu prietenii săi. După ce a petrecut câteva ore la locuința iubitei sale, a hotărât să continue seara într-un club din centrul municipiului Satu Mare. În timpul petrecerii, acesta a consumat whisky amestecat cu energizant. Spre dimineață, în jurul orei 05:40, a decis să plece pentru a-și încărca telefonul mobil, însă a fost oprit de un echipaj al poliției rutiere pe strada A.I. Cuza.

Polițiștii au constatat că tânărul emana un puternic miros de alcool și l-au testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. În timpul audierilor, tânărul a recunoscut fapta, declarând că regretă că s-a urcat la volan sub influența alcoolului și a acceptat să presteze muncă în folosul comunității. Instanța a ținut cont de faptul că acesta nu avea antecedente penale și a cooperat pe tot parcursul procesului penal.

Judecătoria Satu Mare l-a condamnat pe tânărul sătmărean la 1 an și 2 luni de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. În această perioadă, acesta va trebui să respecte anumite obligații, inclusiv să presteze 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Exit mobile version