PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Elena Lasconi: PNL-ul lui Iohannis și Ciucă are de ales – poporul sau PSD. Îl solicităm lui Nicolae Ciucă să semneze moțiunea de cenzură inițiată de USR

Elena Lasconi

Președinta USR, Elena Lasconi, solicită președintelui PNL, Nicolae Ciucă, dar și celorlalte forțe cu adevărat democratice din Parlament să semneze moțiunea de cenzură împotriva guvernului incompetent și corupt condus de Marcel Ciolacu, astfel încât să fie oferită românilor o guvernare predictibilă, democratică, în folosul lor și al țării.

„România se află într-un moment de răscruce și am un mesaj special pentru foștii noștri parteneri de la PNL: aveți ocazia în următoarele ore să arătați întregii țări pe cine serviți. Veniți alături de noi și arătați că serviți interesele românilor sau rămâneți la guvernare și arătați că serviți interesele lui Marcel Ciolacu și ale găștii pesediste care distruge România. PNL a făcut multe lucruri bune în istoria României. Acum 100 de ani. Dar nu mai puteți veni astăzi, în 2024, braț la braț cu urmașii comuniștilor și să ne mai vorbiți de Brătieni. Știu că nu vă este ușor să plecați de la pungile cu bani ale guvernării, dar aveți de ales: poporul sau PSD”, declară Elena Lasconi, președinta USR.

USR atrage constant atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă PSD, formațiune născută din rămășițele Partidului Comunist Român. Este momentul unei acțiuni ferme, pentru ca România să scape de sistemul corupt construit și consolidat de actualii politicieni la putere în ultimii 35 de ani. USR luptă pentru a combate dorința pesediștilor de a acapara toată puterea din statul român și de a conduce autoritar.

Decizia recentă a CCR reamintește tuturor că ADN-ul pesedist a rămas neschimbat, fie că la conducere s-a aflat Iliescu, Năstase sau Geoană, fie Dragnea sau Ciolacu.

„PSD a distrus economia, acum vrea să distrugă și democrația. Ciolacu și ai săi fac asta prin oamenii pe care i-au numit în diferite instituții și care, în momentele importante, acționează în interesul PSD. Calcă în picioare legi, calcă în picioare Constituția, calcă în picioare democrația și statul de drept. Cerem tuturor forțelor cu adevărat democratice din Parlament să ni se alăture în demersul nostru de a da jos acest guvern corupt, ineficient și autoritar și de a le oferi românilor o guvernare predictibilă, democratică și în folosul țării”, afirmă Elena Lasconi.

Președinta USR subliniază că România are nevoie de o guvernare de dreapta care să facă reforme reale în interesul cetățenilor.

„Doar o guvernare de dreapta poate reforma Curtea Constituțională, așa cum USR a propus în ultimii ani. Doar o guvernare de dreapta poate limita influența politică în instituțiile fundamentale pentru democrația românească. Doar o guvernare de dreapta poate însănătoși finanțele publice, poate scădea cheltuielile care nu sunt necesare și, mai ales, doar o guvernare de dreapta poate scădea taxele pentru angajații și antreprenorii români, astfel încât oamenii să rămână cu mai mulți bani în buzunar. Doar o guvernare de dreapta poate duce o politică externă puternică, doar o guvernare de dreapta poate obține mai mult din apartenența noastră la NATO și UE. Experimentul socialist din ultimii trei ani trebuie să se încheie acum”, precizează Elena Lasconi.

Exit mobile version