PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Bărbat lăsat fără mașină în vama Urziceni. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează un cetățean român după ce la controlul de frontieră s-a constatat că mașina pe care o conducea figurează ca fiind căutată de autoritățile din Olanda. Autovehiculul, în valoare de 105.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Vineri, 18 octombrie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un cetățean român în vârstă de 32 de ani. Tânărul conducea un autoturism marca Kia Sportage, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Germaniei.

La verificarea documentelor personale și a actelor mașinii, polițiștii au constatat că autoturismul cu care tânărul s-a prezentat la controlul de frontieră figurează ca fiind căutat de autoritățile din Olanda, alerta introdusă în data de 9 octombrie, având mențiunea bun căutat pentru confiscare – furt.

Totodată, documentele de înmatriculare ale mașinii pe care cetățeanul român le-a prezentat polițiștilor figurează ca fiind furate în alb, acestea fiind false. Mașina, a cărei valoare a fost estimată la 105.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

În consecință, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăinuire, uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.


Sursa: Poliția de Frontieră

Exit mobile version