PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

GAL Zona Sătmarului şi-a lansat noua strategie. Aproape 3 milioane de euro disponibili

Asociația de Dezvoltare Microregională a Comunităților – GAL Zona Sătmarului a organizat astăzi evenimentul de lansare a Strategiei de Dezvoltare Locală 2023-2027. Evenimentul, desfășurat în prezența oficialităților locale și a altor reprezentanți ai comunităților, a inclus prezentarea principalelor măsuri de finanțare care urmează să fie lansate în perioada următoare. La eveniment a fost prezent şi deputatul Magyar Lorand, unul din primii susţinători au acestui GAL.

În cadrul evenimentului, managerul GAL Zona Sătmarului, Judita Toga, a prezentat principalele măsuri, precizând că în perioada următoare vor fi anunţate condiţiile în care pot fi accesate fondurile.

Printre acestea se numără:

  1. Sprijin pentru investițiile colective ale formelor asociative în domeniul agricol și agro-alimentar: Sunt eligibile cooperativele agricole și grupurile de producători. Proiectele pot accesa o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de euro, acoperind până la 65% din costurile proiectelor.
  2. Îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor destinate comunităților locale: Autoritățile publice locale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară pot beneficia de finanțare nerambursabilă de până la 35.000 de euro, acoperind 100% din costurile eligibile.
  3. Investiții pentru start-up-uri dedicate tinerilor și femeilor în domeniul non-agricol: Tinerii și femeile între 18 și 30 de ani pot beneficia de finanțare de până la 70.000 de euro pentru inițiative de afaceri non-agricole în zonele rurale, acoperind integral cheltuielile eligibile.
  4. Investiții în energie regenerabilă și eficiență energetică: Persoanele fizice autorizate, microîntreprinderile și alte entități mici pot accesa o finanțare de 60.000 de euro, acoperind 65% din costuri, pentru proiecte care contribuie la protecția mediului și eficiență energetică.

Detalii despre modul în care antreprenorii şi instituţiile vor putea accesa fonduri vor fi anunţate în curând.

Exit mobile version