PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tânăr prins beat la volan, după ce a fugit de Poliție: „Nu mi-am dat seama că semnalele erau pentru mine”

Tânăr prins beat la volan, după ce a fugit de Poliție. Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Satu Mare a fost implicat într-un incident rutier după ce a fost urmărit de poliție pentru că nu a oprit la semnalele luminoase. Conducând sub influența alcoolului, acesta a încercat să scape de echipajul de poliție, continuându-și drumul până în fața Spitalului Județean Satu Mare, unde a fost în cele din urmă oprit.

Un echipaj de polițiști, aflat pe strada Careiului, a observat autoturismul condus de tânăr și au pornit în urmărirea lui, folosind semnalele luminoase. În loc să oprească, șoferul și-a continuat drumul, parcând în final în fața spitalului. În momentul în care a fost abordat de polițiști, șoferul a recunoscut că el a condus mașina, dar a declarat că „nu și-a dat seama” că semnalele luminoase erau pentru el.

Testat cu aparatul etilotest, acesta a avut o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior, probele de sânge au indicat o alcoolemie de 1,31 g/l la prima probă și 1,11 g/l la a doua probă. Șoferul a recunoscut că începuse să consume alcool la domiciliul său, consumând aproximativ 100 ml de coniac și două beri înainte de a se urca la volan pentru a-și ajuta prietena, care se simțea rău.

După ce a fost oprit, șoferul a cooperat cu poliția și și-a exprimat regretul pentru fapta sa, declarând că a greșit și că nu a intenționat să fugă de poliție. În urma incidentului, acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, primind o pedeapsă de 1 an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și un termen de supraveghere de 2 ani.

Exit mobile version