PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șofer implicat într-un accident a refuzat prelevarea de probe biologice din cauza fricii de ace

WEST HILLS, CA - APRIL 29, 2021 - - Shane Curran, who has a fear of needles, covers his eyes while receiving a Johnson & Johnson vaccine at a CVS pharmacy in West Hills on April 29, 2021. Curran was very reluctant to get a COVID vaccine but his friend made him an appointment and he got up the courage to get it. "It's not a pain thing. It's completely psychological," Curran said about his fear of needles. "I'm pro-vaccine, I'm just anti-needle," he said. (Genaro Molina / Los Angeles Times) Shane Curran, fear of needles, gets his vaccine against COVID-19 - during the Coronavirus pandemic, West Hills, California, United States - 01 May 2021,Image: 609620324, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Un bărbat din Satu Mare, șofer de profesie, a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare după ce a refuzat prelevarea de probe biologice în urma unui accident rutier soldat cu o victimă. Șoferul, aflat la volanul unui autoturism pe bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare, a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens, lovind un alt vehicul.

După testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice, însă acesta a refuzat, invocând o fobie severă de ace. Potrivit declarațiilor sale, teama de ace îl împiedică să suporte prelevarea de sânge, precizând că a fost diagnosticat cu această afecțiune în anul 2015.

Instanța a apreciat că, deși bărbatul a depus la dosar dovezi medicale care atestă fobia, aceasta nu constituie o justificare suficientă pentru a evita prelevarea de probe, având în vedere că recoltarea sângelui s-ar fi făcut sub supraveghere medicală adecvată.

Judecătoria Satu Mare a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de 2 ani, bărbatul fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității și să frecventeze un program de reintegrare socială.

Exit mobile version