Ultima actualizare: azi, 20:00

Locale

FOTO/VIDEO. Sute de flacoane plutesc pe Someș, prinse în echipamentul de 2 milioane de lei

Sute de flacoane plutesc pe Someș prinse în proiectul de 2 milioane de lei implementat între localităţile Odoreu şi Băbăşeşti. Recent, autoritățile au investit în sistemul de colectare a gunoaielor din râul Someș, acesta se dovedeşte a fi eficient, însă floacoanele plutesc prinse în sistem. Printre mizeriile şi crengile adunate a început deja să crească vegetaţie. Cei mai nemulțumiţit sunt pescarii şi locuitorii din zonă.

Noile echipamente, achiziționate cu scopul de a curăța eficient râul Someș, ar trebui să asigure un mediu mai curat și mai sănătos, lucru care este făcut parţial. Flacoanele și alte deșeuri plutesc în continuare pe apă, oferind o imagine dezolantă și afectând biodiversitatea râului.

Pescarii, care își petrec mult timp pe malurile Someșului, sunt printre cei mai afectați de această problemă. Aceștia nu sunt doar deranjați de aspectul estetic, ci și de impactul negativ asupra mediului și asupra activității lor de pescuit.

În zonă este amplasat şi un container, dar se pare că este nevoie de forţă de muncă pentru a scoate mizeria din Someş.

15 comentarii

  1. Gheo Răspunde

    Anul trecut am fost în Apuseni, râul care trecea prin zonă pe lângă cauciucuri, spoilere, și lighiane de plastic, era plin de flacoane de uz casnic (ulei, oțet, detergent, etc.).
    Locuitori zonelor respective care sunt atât de frumoase, nu au nici o greață, tot ce vine la rând în apă.
    Deci, campanii pentru a determina acești indivizi cu reflexe ciudate, de a nu mai arunca în apă trebuie făcute de primării pe tot parcursul cursurilor de ape, și amenzi usturătoare.

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      @Gheo …Da , am fost si eu prin zona Apusenilor. Ai dreptate, plin de gunoaie pe malul raului. N-ai ce face cu taranii, atata stiu ,sa taie padurile si sa faca mizerie. niste inapoiati.

  2. Marius Groza Răspunde

    Ei nu au auzit de Lidl?

    • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

      După tine ce să facă dacă să zicem i se adună acasă 10-12 flacoane de astea și ca să le predai trebuie să le bagi în aparat intact, nedeformat. Și așa se întâmplă ca aparatul să-ți respingă. Adică te urci într-o mașină cu un sac de flacoane și pentru ce? Pentru 5 lei să recuperezi????? Tu te auzi când vorbești? Magazinele de la țară deja sunt sufocate de porcăria asta.

      • Nha Răspunde

        Educatia si bunul simt lipsesc. Mucuri de tzigare, guma de mestecat, flegme , coji de seminte, etc … Suna cunoscut? Se intampla in Romania, ca doar suntem “cool”! Fereasca sfantu sa atragi atentia cuiva ca te-ai ars imediat!
        Amenzi de 25k le-as da la toti, minim, ca tzepe nu se mai folosesc, din pacate!

        • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

          Nu rezolvi nimic cu amenda. Cei pe care i-ai prins le pui să facă curat după mizeria lor, frumos filmat și pus pe net. Restul sunt pseudfo activități prin care credem că pe ei îi afectează cumva aceea amendă. Nimic mai greșit. Dacă mămica și tăticul lor nu a avut timp până acum să-i educe îți zic eu că tu cu amenda asta nu ai nici o șansă. Prin comentariul meu anterior nu am vrut să le găsesc scuze dar la țară asta este situația. Și cum spiritul de turmă este puternic prin zonă nu-i poți dezvăța ușor. Dar dacă l-ai prins și pui să facă curat cu mânuța lor și încarci videoul pe net deja e rușinea mai mare și poate-poate.

  3. Coica Răspunde

    Bravo cel mai bun lucru facut pentru somes

  4. morgan Răspunde

    Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos — https://use.my/arctrum

  5. Vasi Răspunde

    @morgan spanzurate urgent pana nu te prind ca ai incurcat-o!

  6. Booker Răspunde

    Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos — https://use.my/arctrum

  7. comentator Răspunde

    Stimată redacție! Dacă nu faceți ceva mă văd nevoit să vă reclam pentru promovare de reclamă mincinoasă. Atât. Că ce e mult e mult. Și asta ține de o săptămână. Weekend plăcut să aveți dar vă atrag atenția că am vorbit foarte serios. Că aici nu mai ține că tolerați mizeriile unora. Într-o vreme unul făcea reclamă la qrve și voi nici atunci nu ați intervenit. Chiar nu vă deranjează???? Puțin mai mult respect față de meseria care vă pune pita pe masă.

  8. wow Răspunde

    bine ca lucut cu mizeria lui nu vad autritatile ce varsa in somes doamne fereste….

    • c-block Răspunde

      Se vede ce este voie să se observe. Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Între timp la interval de 4 ani mergem la vot după care nu se schimbă nimic, doar actorii. Și să nu cumca să crezi că acum cu apariția AUR se va schimba ceva. Vezi declarațiile recente ale lui George Simion. Doar a apărut cu ocazia asta o altă haită de fomiști încă nesătuli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.