Ultima actualizare: azi, 16:33

Locale

FOTOGALERIE. Sacrul în multiple forme: O expoziție de artă superbă la Satu Mare

În perioada 26 iunie – 28 iulie 2024, Muzeul de Artă din Satu Mare găzduiește o expoziție de grup excepțională, intitulată “Ecouri din sacralitate (II)”. Curatorul expoziției este artista Cristina Sabău-Trifu din Satu Mare, iar evenimentul reunește operele a 49 de artiști din România și Ungaria, explorând diversele fațete ale sacralității prin intermediul a 100 de lucrări de artă.

Expoziția oferă publicului o incursiune fascinantă în lumea spirituală și a credinței, invitând vizitatorii să depășească limitele vizibile ale operelor și să se conecteze cu profunzimea mesajului transmis. Lucrările expuse, bogate în simbolistică, declanșează o reflecție personală asupra sacrului și a diversității sale expresii.

“Ecouri din sacralitate (II)” se remarcă prin diversitatea de medii artistice prezentate, de la poziție de pictură, grafică, sculptură, fotografie până la artă decorativă. Fiecare artist participant aduce o perspectivă unică asupra temei, contribuind la un dialog bogat și stimulant.

Un aspect semnificativ al expoziției este participarea Cristinei Sabău-Trifu, creatoarea veșmântului purtat de Papa Francisc în 2019 la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc, locația celui mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est.

Expoziția “Ecouri din sacralitate (II)” este o invitație adresată publicului larg de a explora dimensiunile profunde ale spiritualității și ale artei contemporane.

Informații suplimentare:

Sursa foto: Vasile Conioși Mesteșanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.