Ultima actualizare: azi, 18:29

Locale

VIDEO. Adrian Cozma, despre inflația ridicată: Măsurile fiscale nu au fost eficiente. PSD ne-a păcălit din nou

Adrian Cozma, vicepreședintele PNL, a avut o intervenție în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, unde a precizat faptul că inflația ridicată se datorează măririi salariilor în diverse ramuri. “E clar că măsurile fiscale nu au fost eficiente”, a subliniat Cozma.

Vicepreședintele PNL a fost întrebat cum i se pare situația în care se află România, acum, în a cincea lună la rând cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

„Deloc nu mi se pare în regulă și aici aș puncta foarte clar. Inflația ridicată este datorită măririi salariilor în diverse ramuri, inclusiv a salariului minim pe economie. E clar că măsurile fiscale nu au fost eficiente și producția industrială nu a crescut în ritmul salariilor și toate astea pentru că PSD și-a pregătit alegerile. Electoratul PNL, mai sensibil la Codul Fiscal, a fost evident profund nemulțumit și chiar mărirea salariului minim a descurajat întreprinzătorii privați.

Din păcate, PSD ne-a păcălit din nou și acum PNL vede asta, noi cu toții vedem asta, cel puțin asta e părerea mea, și nicio restructurare de cheltuială publică, nicio reducere de personal bugetar, nimic, deși știți foarte bine că domnul Ciolacu ne promitea o revoluție în sistemul bugetar pentru diminuarea cheltuielilor, însă, pericolul este și mai mare, pentru că azi datoria publică a depășit 52 % din PIB. Corelat cu inflația și majorarea pensiilor în septembrie va duce, evident, la creșterea deficitului bugetar, care, oricum, în afară de ceea ce ne-am angajat, despre tranșa a treia din PNRR, iarăși nimeni nu ne spune nimic”, a precizat Adrian Cozma.

El a mai precizat că „premierul ar trebui să aibă un plan pentru asta”.

„Asta este părerea mea și mai mulți colegi din Partidul Național Liberal ne-am exprimat în acest sens, că nu este în regulă direcția pe care o vedem și eu am spus chiar și săptămâna trecută la dumneavoastră, într-o emisiune, că disocierea de PSD, pentru că în democrație, până la urmă, stânga trebuie să fie stânga și dreapta trebuie să-și vadă de electorat și, până la urmă, de investiții și de tot ceea ce înseamnă plusvaloare, și, din păcate, acest lucru nu se întâmplă acum. Și nu neapărat doar pentru faptul că electoratul ne-a dat un semnal la alegerile din 9 iunie, ci pentru faptul că, astăzi, cum discutăm, 3 funcționari duc în spate alți 4, care nu-și fac treaba și reforma aceasta în sistemul bugetar nu a avut loc.

Evident că premierul ar trebui să aibă un plan pentru asta, să vedem cum facem să reducem cheltuielile bugetare. Nu-l interesează, de exemplu, pe domnul premier că noi astăzi ne împrumutăm cu 7 % dobândă și plătim toate mitele electorale ale PSD”, a mai spus vicepreședintele PNL.

VIDEO cu intervenția lui Adrian Cozma:

26 comentarii

  1. Calin Culcean Răspunde

    Beny Kira, mult succes la BAC!

    • Victor Cernea Răspunde

      multu succes ii urează colegii din PNL, te susținem si suntem alaturi de tine, sperm ca de acestă dată să pici pe subiect!

    • Zisu Răspunde

      Tu esti dentisu’ ala care nu stie in ce partid este?

  2. Vasy Răspunde

    Daca castiga alegerile, nu mai auzeam de el acuma, numai critici si critici, zici ca a ramas in priza de la alegeri.

  3. Breti Răspunde

    Hai PSD!

  4. 🦁#Liberal Răspunde

    Demisia porcule !!!
    NU VOTAM COZMA LA PARLAMENTARE

    • b_a Răspunde

      Cum sa-i votez !!! PNL a decazut. Pana sunt Rares Bogdan, mininosu vehemnt (30 de zile desfiinteaza pensiile speciale) si Cozma Adrian, care, dupa comportament, deduc ca este bolnav cu capu sI a distrus PNL Satu Mare, personal nu voi mai vota PNL – chiar daca agreez politica liberala. PNL reprezentata de asemenea specimene ? Luati exemplu UDMR – fara urlete, fara jigniri … cu calm si pricepere obtin rezultate. Bravo lor !

  5. c-block Răspunde

    Lăsați. Mai e puțin până la parlamentare. Omul ăsta duca la pierzanie organizația sătmăreană. Nu se potolește până nu își termină de tot “munca”.

    • Pistike Răspunde

      Prea târziu! Deja a distrus orice urmă de liberalism din pnl Satu Mare!
      Așa sub burta broaștei încă n-a fost pnl!!!

  6. vadimT Răspunde

    Porcule! cat va fi benzina? Voi sunteti la guvernare, dar dai vina pe altu. Asa e cand niste habarnisti decid . Nu aveti un economist destept? La tv toti stiu sa dea indicatii.

  7. Vizionaru Răspunde

    Gata mă, gata! Ia-ți gloaba și te du! Gata cu campania, așteaptă parlamentarele sa ragi din nou!Si ce bă Ciucă al nostru nu a fost premier, voi nu sunteți la guvernare? Cine dracu a păcălit pe cine? Tot ce știu este ca noi plătim și voi va îmbuibați! Gunoaie de politicieni!

  8. mircea Răspunde

    vezi adiță ca te piși impotriva vantului si dacă te miroase ciucă te rade de pe lista pnl la parlamentare in toamnă,latrii pe aci ca psd fură si ciolacu seful tau beau sprituri impreună, vezi că te-or arde rau,nu iți forța norocul…..acuma stim ca ai prierdut a treia oară si ca esti frustrat până in maduva oaselor dar nu te mai face de groază prin satmar că si asa esti pierdut!

  9. Nha Răspunde

    Din 89’ va tot pacaleste FSN-ul cu diferite denumiri ( ca Gabriela Firea si Vranceanu si Pandele, dupa caz – insa aceeasi scorpie) si tot nu v-ati lecuit! 😥

  10. mifu Răspunde

    apoi cum te-a păcalit Govor când ai crezut că bucureștiul te-a si facut sef la cj nu te-a pacalit nimeni, Adisor mai invată cum stă treba cu politica ca esti micuț rau!)))))))))))

  11. willy Răspunde

    Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos — https://use.my/arctrum

  12. Ionica Răspunde

    Of,of,dupa voturile minimale pe care leai strans,ar trebui sa dai demisia de onoare din fruntea partidului.Nu ai reusit sa prostesti oamenii…

    • Pistike Răspunde

      Ăsta nu știe ce-i aia onoare!
      După ce o distrus pnl-ul, și s-o aliat cu haur, ce așteptări mai poți avea de la un asemenea personaj?

  13. MOOIE pnl Răspunde

    Bă, supozitor, așe v-o bătut pesedeii pool de fălci, cum ați facut-o voi cu usereul!

  14. Jeno György Rácz Răspunde

    neamul tau nenorocit …….amu poti savura

  15. c-block Răspunde

    Auzi copile! Că pentru mine tot copil rămâi. Înainte de a demola de tot organizația județeană și lăsând în urma ta o catastrofă nucleară cum a lăsat Katrina în urma ei în Texas nu mai bine te-ai uita atent la facebookul lui Duma??? Știi la cine mă refer, nu??? Asta ca să vezi cum este când un politician de-al tău din partid este iar și iar reales pentru că muncește pentru comunitate și nu că face gălăgie ieftină doar! Că și la Ardud ai putea zice că e etnic, că nu știu ce dar ca să vezi UDMR nici nu a pus candidat la postul de primar că nu are sens. Și uite tot timpul vicele e maghiar, e liniște și oamenii își văd de treabă. Nu de spectacole ecvestre sau alte treburi avem nevoie. Și așa sporadic să te mai ții de cuvânt ca să îți respecți cuvântul dat. Măcar o dată din 100!!!!! la alegerile generale textul ăsta cu ungurii nu va mai ține și vei vede ce de voturi vei căpăta dacă o ții tot așa. Că așa nu e de bine.

    • 🦁#Liberal Răspunde

      C block , l‐a Domnul Duma i-a făcut numai probleme nenorocitul , e nesimțit ce să mai!!! Nu are bun simț , îl copiază pe Bolojan !!! Vai de capul lui!!! Demisiaaaaaaa jegosule !!! Lasă PNL CA NU ÎI DE TINE DU-TE LA SOS CA ACOLO SE RAGE CA TINE ȘI SE LATRĂ !!! Marș

  16. Kozma Adorján Răspunde

    Auzi tu acolo, degeaba încerci că nu mai păcălești pe nimeni. Tu cel veșnic aflat la guvernare dar în opoziție.

  17. 🤖 Răspunde

    #jeno g r, masă e de același neam cu prostalău’ de tine, bulangiule găozar. Marș mă!

  18. morgan Răspunde

    Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos= https://use.my/arctrum

  19. Noric Răspunde

    Nu am nici o admiratie fata de acest individdar am orepulsie si o zcarba fata de un individ numit Govor care va prosteste si fura judetul de ani buni!Voua va place?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.