PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

APM a lansat concursul „Oaza verde de educaţie”

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Direcţia Silvică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, au lansat astăzi concursul “Oaza verde de educaţie”, având ca scop amenajarea unor zone verzi şi educarea copiilor în spirit ecologic.

Directorul APM, Elisabeta Bekessy a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că scopul concursului este de a amenaja spaţii verzi în curtea instituțiilor de învățământ, unde elevii să fie instruiţi cu privire la protejarea mediului.

“Prin acest concurs dorim crearea unui colţ verde, o oază verde, unde vara elevii să ţină ore de etnobiologie sau chimie”, a spus Bekessy.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că premiul cel mare va fi o excursie în munţii Apuseni, urmând să fie acordate şi alte premii.

“Dorim să facem din Satu Mare un oraş verde. Primăria Satu Mare, cu alţi parteneri, are în vedere realizarea unei centuri verzi . Suntem alături de acest proiect pentru ca Satu Mare să devină unul dintre cele mai frumoase oraşe”, a spus Coica.

Până în 8 martie instituţiile de învăţământ se pot înscrie la concurs, după care se va realiza un plan de amenajare a “oazei verzi”, şi se va face necesarul de material. Instituţiile partenere vor procura materialele necesare şi vor începe amenajarea.

Premierea câştigătorilor este programată pe 25 mai.