Ultima actualizare: azi, 18:31
Locale

APM a lansat concursul „Oaza verde de educaţie”

conferinta apmAgenţia pentru Protecţia Mediului (APM), în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Direcţia Silvică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, au lansat astăzi concursul “Oaza verde de educaţie”, având ca scop amenajarea unor zone verzi şi educarea copiilor în spirit ecologic.

Directorul APM, Elisabeta Bekessy a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că scopul concursului este de a amenaja spaţii verzi în curtea instituțiilor de învățământ, unde elevii să fie instruiţi cu privire la protejarea mediului.

“Prin acest concurs dorim crearea unui colţ verde, o oază verde, unde vara elevii să ţină ore de etnobiologie sau chimie”, a spus Bekessy.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că premiul cel mare va fi o excursie în munţii Apuseni, urmând să fie acordate şi alte premii.

“Dorim să facem din Satu Mare un oraş verde. Primăria Satu Mare, cu alţi parteneri, are în vedere realizarea unei centuri verzi . Suntem alături de acest proiect pentru ca Satu Mare să devină unul dintre cele mai frumoase oraşe”, a spus Coica.

Până în 8 martie instituţiile de învăţământ se pot înscrie la concurs, după care se va realiza un plan de amenajare a “oazei verzi”, şi se va face necesarul de material. Instituţiile partenere vor procura materialele necesare şi vor începe amenajarea.

Premierea câştigătorilor este programată pe 25 mai. 

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Felicitari! Asa incepe civilizatia… pardon civilizarea

  2. IRINA 1 Răspunde

    Felicitari pentru aceasta initiativa , este excelenta! Copiii vor invata sa iubeasca frumosul , sa-l ocroteasca si sa se bucure de frumusetea copacilor, de linistea si racoarea pe care le ofera acestea, sa deprinda lucruri bune si sanatoase. “Dorim să facem din Satu Mare un oraş verde. Primăria Satu Mare, cu alţi parteneri, are în vedere realizarea unei centuri verzi . Suntem alături de acest proiect pentru ca Satu Mare să devină unul dintre cele mai frumoase oraşe”, ma bucura nespus acest lucru, domnule primar Coica! MA BUCURA NESPUS ! ( Un primar zapacit a defrisat totul prin oras si pe drumurile de iesire din oras, sper sa sufere de migrene din cauza poluarii ! )…
    Sa faceti ca Satu Mare sa devina un oras verde ,frumos DAR si PROSPER , cu oameni fericiti pentru ca au slujbe bine platite (pentru ca acum sunt extrem de deprimati si dezamagiti ! ) SI VETI FI UN PRIMAR IUBIT ! De dumneavostra depinde. Aveti toate cartile in mana ! Eu nutresc speranta ca veti reusi !…Dar ceasul ticaie , nu uitati…si oamenii sunt nerabdatori sa confirmati sperantele puse in dumneavostra, domnule primar Coica ! Felicitari pentru initiativa si frumoasele planuri pentru Satu Mare !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Imperial Garden Satu Mare
Paloma Blanca Imperial Garden

Stim ca in acest an nu mai aveti sanse sa rezervati vreun restaurant din Satu Mare pentru a va organiza...

Închide