PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liviu Dragnea este președintele interimar al PSD Satu Mare

Liviu Dragnea

După mai multe dispute interne, PSD Satu Mare are un nou preşedinte. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost desemnat preşedinte interimar al filialei judeţene a PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian anunţând că nu mai candidează întrucât se va ocupa de „misiuni în străinătate”, el având şi probleme de sănătate.

Conducerea interimară a filialei judeţene a fost votată în conferinţa judeţeană care a avut loc astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor, primind voturile celor 711 delegaţi. Astfel, noua conducere interimară este următoarea: președinte – Liviu Dragnea, vicepreședinți – Dorel Coica, Mircea Govor, Toma Betea, secretar general – Ioan Viman, trezorier Gabriel Mihaly, membri în birou: Paula Mare, Doina Iura, Ciprian Ardelean, Aurelia Fedorca, Vasile Mitrașca, Octavian Petric și Valer Marian.

 În discursul său, Valer Marian a arătat că de când a preluat preşedinţia a făcut din PSD Satu Mare partidul numărul 1 în judeţ.

Senatorul a declarat că nu mai doreşte să candideze pentru un nou mandat de preşedinte întrucât agenda nu îi va mai permite să se ocupe de probleme din partid. El doreşte să fie mai activ pe plan naţional, dar şi pe plan extern, având programate deja vizite în Taiwan şi Africa.

Marian a mai declarat că speră ca PSD Satu Mare să „se debaraseze de cele câteva lichele care au mai rămas”, propunându-l pe Dragnea în funcţia de preşedinte, datorită faptului că a sprijinit foarte mult organizaţia judeţeană.

Marian a prezentat pe scurt rezultatele unui sondaj de opinie efectuat săptămâna trecută pe raza judeţului, care arată că USL conduce cu 54,3%, fiind urmat de UDMR cu 30,7%. Pe partide componente a USL, PSD are 38,3 iar PNL16,6%. Persoanele care se bucură de cea mai mare încredere sunt Adrian Ştef, Mircea Govor şi Dorel Coica.

Au fost invitaţi şi reprezentanţii celorlalte partide, senatorul dând cuvântul invitaţilor, mai puţin preşedintelui filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean.

Atât Ovidiu Silaghi cât şi Adrian Ştef au declarat că la nivelul judeţului este nevoie ca USL să existe şi la alegerile următoare, pentru ca românii să fie la conducere.

La rândul său, primarul Dorel Coica a spus că este un moment deosebit, bilanţul organizaţiei este unul pozitiv. El a mulţumit echipei extraordinare care a adus victoria USL în Satu Mare, dorinţa sa fiind de a dispărea animozităţile din partid.

În cadrul conferinţei, delegaţii au mai adoptat o rezoluţie privind susţinerea fostului ministru de Interne, Ioan Rus, în funcţia de vicepreşedinte PSD la nivelul regiunii de nord vest, dar şi o rezoluţie privind includerea judeţului Satu Mare într-o regiune alături de judeţele Cluj, Bistriţa – Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Bihor.

 “Acceptarea de către mine a preluării interimatului funcţiei de preşedinte nu a fost o decizie pe care am luat-o pe negândite, nu este o decizie uşoară, şi o să mi-o îndeplinesc cu foarte multă seriozitate şi determinare. Nu am luat-o pur şi simplu aşa, ca să fie. Voi veni cel puţin o dată de două ori pe lună în Satu Mare şi nu numai la şedinţe de partid ci şi pentru a discuta chestiuni de administraţie, de proiecte. Am două veşti, una bună că sunt dispus să vă ajut ce tot ceea ce pot, şi pot, cu tot ceea ce ştiu, şi ştiu, şi o vestea proastă: că trebuie să munciţi”, a spus Dragnea.

 PSD Satu Mare are 7.251 membri, în ultimii doi ani înscriindu-se 1.560 de noi membri. În judeţ PSD are 19 primari, 12 viceprimari, 149 de consilieri locali şi 7 consilieri judeţeni.