Ultima actualizare: azi, 13:42
Locale

Prefectul Eugeniu Avram a coordonat intervenţiile la Domăneşti

prefect Avram, vizita zona inundataUrmarea emiterii codului roşu de avertizare hidrologică pentru râul Crasna, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat, în data de 31 martie, la Domăneşti, localitatea unde exista riscul inundării unei locuinţe aflate pe malul drept al râului. Împreună cu conducerile Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Primăriei comunei Moftin, prefectul a evaluat situaţia şi a dispus pornirea unei motopompe pentru evitarea inundării locuinţei aflate la o distanţă mică de digul de protecţie, stabilind cu autorităţile locale şi  specialiştii SGA continuarea monitorizării nivelului apelor şi măsurile ce vor fi luate în caz de necesitate.

Potrivit datelor furnizate de SGA, pe toate cursurile de apă de pe raza judeţului evoluţia cotelor este staţionară sau în scădere, neexistând situaţii periculoase pentru viaţa cetăţenilor şi bunurile acestora.

 

Prefectul Eugeniu Avram s-a aflat în zonele cu risc de inundaţii  de pe raza judeţului Satu Mare

Urmarea cantităţilor foarte de mari de precipitaţii căzute în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Satu Mare, care au fost între 20 şi 30 l/mp, în mai multe zone au fost înregistrate situaţii în care a fost nevoie de intervenţii pentru a se preveni inundarea locuinţelor respectiv degajarea apelor ce acopereau unele porţiuni de drumuri judeţene. Prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat, în data de 30 martie, în zonele ce prezentau riscuri şi a coordonat acţiunile de intervenţie ale echipelor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din comunele Beltiug, Bogdand, Cehal, Hodod şi oraşul Tăşnad.

În localitatea Răteşti, comuna Beltiug, prefectul a dispus supraînalţarea digului cu saci de nisip pentru a preveni efectele viiturii formate pe Valea Maria, astfel a fost evitată inundarea mai multor locuinţe.

Datorită lipsei de amenajări hidrotehnice pe Valea Cehalului, zonă aflată în competenţa Administraţiei Bazinale Ape Crişuri- Oradea, viitura generată de ploile căzute a dus la formarea unui nivel de apă de circa 10 cm ce a acoperit două porţiuni de câte 50 de metri pe DJ 191 A pe raza localităţii Blaja respectiv o porţiune de 200 de metri pe DJ 109 P Cehal- Cehăluţ. Prefectul judeţului a solicitat intervenţia de urgenţă a utilajelor pentru degajarea apelor şi a Poliţiei Rutiere care să supravegheze circulaţia autovehicolelor astfel încât să nu se producă evenimente deosebite.

În localitatea Blaja, comuna Cehal, pentru a nu fi inundate locuinţele unor cetăţeni de apele Văii Cehal a fost solicitată pornirea unor motopompe care să evacueze apele din zona caselor şi amplasarea unui cordon cu saci de nisip, însă anexa unei gospodării a fost afectată existând riscul prăbuşirii ca urmare a infiltrării apelor în structura din chirpici a construcţiei.

Prefectul Eugeniu Avram a cerut instituţiilor implicate să continue monitorizarea tuturor zonelor cu risc  de inundaţii şi a dispus măsurile de intervenţie în caz de nevoie.

2 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Pref….a coordonat interventiile???care interventii mai imbecili?a sosit,a cascat ochii si atat!e si el la fel ca toti oameni!!doar nu i D-zeu sa inghete apele!mai mult decat propaganda in asemenea situatii nu poate face nimeni!situatie a ramas la fel ca si cand n-ar fi aparut!

  2. nicu Răspunde

    Articol propagandistic ca pe vremea cand in loc de prefecti erau primi-secretari de partid care dadeau indicatii pretioase in toate domeniile.Cred ca cei de la SGA nu stiau sa porneasca pompa daca nu le spunea domnul prim-secretar,pardon, prefect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.