Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Unde păstrezi Fondul de Urgenţă pentru familia ta?

Eusebiu Burcas – Trainer Financiar, Investitorfond de urgenta
Am primit pe mail urmatoarea speta de natura financiara.
“Ma numesc Popovici Andrei (numele nu este real) locuiesc in Slatina am 33 de ani  am o mica afacere de familie, de cateva luni va citesc articolele pe care le gasesc extrem de folositoare si practice,multumesc.
Am o intrebare. Am 10 mii de euro vreau sa fac din ei un fond de urgente care sa-l folosesc doar in cazuri majore cum ar fi: ma imbolnavesc grav, sau dau faliment. Unde sa-i investesc?
Am 2 variante:
un cont la o banca, dobanda  e mica dar are avantajul ca e garantat;
un fond de investitii al unei banci mi-ar da cam 2.5  %  pe an, ambele variante cred ca ofera un castig mic. Ce variante ar mai fi, tinand cont ca nu voi “umbla” la acesi bani prea curand?
Va doresc succes in tot ceea ce faceti si  multumesc pentru ca impartasiti cu altii ceea ce ati invatat in domeniul financiar.
Va multumesc!” 
Analizand situatia expusa de catre cititorul newsletter-ului nostru, raspunsul meu este urmatorul:
Multumesc pentru gandurile bune. Referitor la intrebarea ta este minunat sa ai un fond de urgente, destinatia lui ai stabilit-o foarte bine si ar fi bine daca acest fond ar acoperi minim 6 luni cheltuielile de trai ale familiei tale. Asta ca sa iti faci o idee cam care ar trebui sa fie valoarea lui minima.
In ce priveste plasamentul acestor bani, iti atrag atentia asupra unui aspect foarte simplu.Acesti bani NU sunt o investitie, fiind bani de siguranta pentru tine si familia ta. In acest context singurele tale griji ar trebui sa fie ca acesti bani sa fie pastrati in siguranta si sa fie protejati de inflatie.
Pentru a afla ce banci ofera cele mai bune rate ale dobanzilor, te rog sa consulti situl partenerilor nostri http://www.conso.ro/compara/depozite si sa gasesti varianta cea mai facila pentru depozite.
Daca iti doresti neaparat un fond de investitii, aici NIMENI nu iti poate garanta un procent de crestere, dar randamentele majoritatii fondurilor sunt oricum destul de mult peste 2,5 % acum fata de anul trecut.
Spre exemplu, fondurile monetare au randamentele ultimelor 12 luni cuprinse intre 6,8 % si 4,26%; fondurile diversificate au avut in ultimele 12 luni randamente intre 37% si -10% iar fondurile de actiuni au randamente in aceeasi perioada de 21,3% pana la -19,61.
Pentru mai multe informatii privind evolutia fondurilor te rog sa te documentezi aicihttp://www.conso.ro/investitii
Prin urmare solutia mea la problema ridicata de tine Andrei, este plasarea acestor bani, data fiind destinatia lor, intr-un depozit bancar cu dobanda cuprinsa intre 4,76% si 0.1%.
Spor la bani!

P.S. De acelasi autor Cele 8 decizii care iti marcheaza viata financiara

BurcashTM iti ofera seminarul GRATUIT de educatie financiara, la Satu Mare ,
Evenimentul va avea loc marti, 26 martie 2013, ora 17:30
SCRIETE AICI GRATUIT la seminar se va face in limita locurilor disponibile pe siteul : http://www.burcash.ro/evenimente, (sectiunea evenimente Satu Mare, 26 martie 2013)

Locurile sunt limitate! Inscrie-te acum!

 

Un comentariu

  1. Davilas Satu Mare Răspunde

    Fiecare familie ar trebui sa aiba o plasa de siguranta din punct de vedere financiar, adica o suma de bani la ciorap (cont bancar), ce sa o aiba la orice urgenta ar fi sa intervina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.