PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

La Livada a avut loc Festivalul de teatru regional pentru elevi

În cadrul acțiunilor ”Săptămâna Altfel”,  Liceul tehnologic ”George Barițiu” Livada a organizat  astăzi,  prima ediție a festivalului regional de teatru, ”Teatrul și literatura –expresie a sensibilității ființei umane”.

În concurs s-au înscris patru trupe de teatru din Livada, Șomcuta Mare, Baia Mare și Valea Vinului.

Juriul festivalului a fost alcătuit din directorii Centrului de Creație, Petrică Mureșan – președintele juriului, Felician Pop și Nagy Orban, apoi prof. Ing. Rodica Nastai, directoarea școlii gazdă și prof. Mariana Pribilean, director adjunct.

Coordonatoarea festivalului a fost prof. Daniela Cămăraș.

În urma evoluției concurenților, juriul a decernat următoarele premii: Premiul I  – Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Șomcuta Mare (coordonator Antonieta Bolchiș) , Școala Gimnazială Valea Vinului (coordonator prof. Simina Ștef) Liceul Tehnologic ”George Barițiu” Livada (coordonatori prof. Cecilia Ciorcaș și Daniela Cămăraș), Premiul II – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare (coordonator, prof. Tatiana Cauni – Coc).

Festivalul a fost prezentat de elevii Angelina Surd și Dumitru Surd. Cel din urmă a susținut în final un reușit recital de poezie din lirica poetei Betty Kirchmayer – Donca, fostă profesoară a școlii.

În cuvântul său, Felician Pop a felicitat conducerea școlii, pe dascăli și pe elevi pentru rezultatele frumoase obținute la ultimele competiții școlare, fapt care duce la creșterea prestigiului școlii. Acesta a donat cărți ale scriitorilor sătmăreni, bibliotecii liceului.

Organizatorii au promis că ediția de anul viitor va fi mult extinsă iar Felician Pop a oferit Liceului din Livada piesa sa de teatru ”Chiriașii” , pentru concursul de anul viitor.

 

Mark VOINESCU