Ultima actualizare: azi, 21:22
Locale

La Livada a avut loc Festivalul de teatru regional pentru elevi

concurs teatru livada 2În cadrul acțiunilor ”Săptămâna Altfel”,  Liceul tehnologic ”George Barițiu” Livada a organizat  astăzi,  prima ediție a festivalului regional de teatru, ”Teatrul și literatura –expresie a sensibilității ființei umane”.

În concurs s-au înscris patru trupe de teatru din Livada, Șomcuta Mare, Baia Mare și Valea Vinului.

Juriul festivalului a fost alcătuit din directorii Centrului de Creație, Petrică Mureșan – președintele juriului, Felician Pop și Nagy Orban, apoi prof. Ing. Rodica Nastai, directoarea școlii gazdă și prof. Mariana Pribilean, director adjunct.

Coordonatoarea festivalului a fost prof. Daniela Cămăraș.

În urma evoluției concurenților, juriul a decernat următoarele premii: Premiul I  – Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Șomcuta Mare (coordonator Antonieta Bolchiș) , Școala Gimnazială Valea Vinului (coordonator prof. Simina Ștef) Liceul Tehnologic ”George Barițiu” Livada (coordonatori prof. Cecilia Ciorcaș și Daniela Cămăraș), Premiul II – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare (coordonator, prof. Tatiana Cauni – Coc).

Festivalul a fost prezentat de elevii Angelina Surd și Dumitru Surd. Cel din urmă a susținut în final un reușit recital de poezie din lirica poetei Betty Kirchmayer – Donca, fostă profesoară a școlii.

În cuvântul său, Felician Pop a felicitat conducerea școlii, pe dascăli și pe elevi pentru rezultatele frumoase obținute la ultimele competiții școlare, fapt care duce la creșterea prestigiului școlii. Acesta a donat cărți ale scriitorilor sătmăreni, bibliotecii liceului.

Organizatorii au promis că ediția de anul viitor va fi mult extinsă iar Felician Pop a oferit Liceului din Livada piesa sa de teatru ”Chiriașii” , pentru concursul de anul viitor.

 

Mark VOINESCU

 

Un comentariu

  1. balea ioana Răspunde

    am studiat si eu odata acolo,foarte frumos,imi este dor de acele vremuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Consiliul Local Satu Mare
Bugetul municipiului Satu Mare, amânat pentru ultima zi

Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli a municipiului Satu Mare pentru anul 2013 a fost amânată în cadrul şedinţei Consiliului...

Închide