PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pace aparentă în PSD Satu Mare, după o şedinţă furtunoasă (VIDEO)

Un nou episod furtunos al scandalului din PSD Satu Mare s-a consumat astăzi, la sediul din Piața Libertății nr.1, fiind provocat de către senatorul Valer Marian.

După ce cu o zi înainte a aplicat sigilii pe ușa de acces, care au fost rupte ulterior şi yala schimbată, senatorul a organizat vineri o conferinţă de presă, înainte de şedința de partid convocată de opozanţii săi de partid. La conferință senatorul şi-a spus punctul de vedere cu privire la propunerea de excludere din partid, dar și pe alte teme amintite anterior, cum ar fi mutarea biroului senatorial din Palatul Administrativ.

Senatorul s-a poziționat în fața ușii de acces în sediul PSD și i-a acuzat pe primarul Dorel Coica, președinte al filialei municipale a PSD Satu Mare, și pe vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Govor că sunt spărgători în momentul în care au descuiat ușa pentru a le permite colegilor de partid accesul în incintă.

La un moment dat, senatorul Valer Marian, mai în glumă mai în serios, l-a prins de ureche pe primarul Dorel Coica, vrând să-l urecheze, precizând că aşa sunt pedepsiţi elevii obraznici în şcoală.

La rândul său, primarul Coica a afirmat că senatorul nu avea dreptul de a pune sigiliu pe sediul partidului.

Senatorul a invocat faptul că nu a fost invitat la ședință, însă Coica a spus că nu poate participa deoarece nu mai are nicio funcție de conducere.

După mai multe discuții, senatorul Marian a fost lăsat să participe la ședință. Mai mulți membri i-au reproșat acestuia că nu are ce căuta în funcția de senator, cel mai vehement fiind profesorul Valeriu Neagu.

Vicepreședintele Mircea Govor i-a reproșat acestuia că din cauza sa Satu Mare are doar de pierdut.

Primarul Dorel Coica i-a spus în față că-i cere demisia din funcția de senator deoarece nu mai reprezintă pe nimeni, după care discuțiile s-au desfășurat fără presă.

La finalul întâlnirii lucrurile păreau calmate, adversarii mergând în apropiere la o terasă pentru o cafea. Conform surselor PortalSM, aceştia au stabilit să nu se mai atace în public până ce cazul senatorului Valer Marian nu va fi discutat de conducerea naţională a partidului în Comitetul Executiv Național.