Ultima actualizare: azi, 17:02
Locale

Pace aparentă în PSD Satu Mare, după o şedinţă furtunoasă (VIDEO)

Valer Marian, sediu PSD Satu Mare (31)Un nou episod furtunos al scandalului din PSD Satu Mare s-a consumat astăzi, la sediul din Piața Libertății nr.1, fiind provocat de către senatorul Valer Marian.

După ce cu o zi înainte a aplicat sigilii pe ușa de acces, care au fost rupte ulterior şi yala schimbată, senatorul a organizat vineri o conferinţă de presă, înainte de şedința de partid convocată de opozanţii săi de partid. La conferință senatorul şi-a spus punctul de vedere cu privire la propunerea de excludere din partid, dar și pe alte teme amintite anterior, cum ar fi mutarea biroului senatorial din Palatul Administrativ.

Senatorul s-a poziționat în fața ușii de acces în sediul PSD și i-a acuzat pe primarul Dorel Coica, președinte al filialei municipale a PSD Satu Mare, și pe vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Govor că sunt spărgători în momentul în care au descuiat ușa pentru a le permite colegilor de partid accesul în incintă.

La un moment dat, senatorul Valer Marian, mai în glumă mai în serios, l-a prins de ureche pe primarul Dorel Coica, vrând să-l urecheze, precizând că aşa sunt pedepsiţi elevii obraznici în şcoală.

La rândul său, primarul Coica a afirmat că senatorul nu avea dreptul de a pune sigiliu pe sediul partidului.

Senatorul a invocat faptul că nu a fost invitat la ședință, însă Coica a spus că nu poate participa deoarece nu mai are nicio funcție de conducere.

După mai multe discuții, senatorul Marian a fost lăsat să participe la ședință. Mai mulți membri i-au reproșat acestuia că nu are ce căuta în funcția de senator, cel mai vehement fiind profesorul Valeriu Neagu.

Vicepreședintele Mircea Govor i-a reproșat acestuia că din cauza sa Satu Mare are doar de pierdut.

Primarul Dorel Coica i-a spus în față că-i cere demisia din funcția de senator deoarece nu mai reprezintă pe nimeni, după care discuțiile s-au desfășurat fără presă.

La finalul întâlnirii lucrurile păreau calmate, adversarii mergând în apropiere la o terasă pentru o cafea. Conform surselor PortalSM, aceştia au stabilit să nu se mai atace în public până ce cazul senatorului Valer Marian nu va fi discutat de conducerea naţională a partidului în Comitetul Executiv Național.

 

 

29 comentarii

 1. camarad6797 Răspunde

  …batista pe tambal numai ca sa scape gunoiul de Govor,aloooo… domn senator fa dreptate pana la capat…scapa judetul de nemernicul asta….

  • scenariu?, Răspunde

   Ha,ha,ha,
   O mascarada.
   Ati jucat bine rolul,fiecare.
   Noi prostimea trebuie sa credem ca totul e adevarat,cand de fapt voi ati jucat dupa un scenariu.
   Erau lucruri care trebuiau spuse ca sa atenueze dezvaluirile viitoare posibile ale lui Basescu.Pana atunci opinia publica sa se cam obisnuiasca cu acestea ca sa nu fie socata,atenuand din impact.
   Bravo !
   Sunteti buni actori !
   Ati prostit multimea(prostimea).
   Politica este o c..va.

  • eee Răspunde

   rapitu’, tradatoru’ si senatoru’ au ceva comun: terorizeaza si santajeaza un judet. bravo lor! daca li se permite…

 2. marius Răspunde

  … la Dabacaaaaa!!!!!! bolnav psihopat ce esti!!!!

 3. marin Răspunde

  Domnu’ senator,pai se poate?! Asteptam reactii din partea dumneavoastra la cele afirmate de Govor! Sau, Govor are dreptate?! Adica, sunteti un monstru odios, boschetar, betiv si santajist?!!! … sincer? eu nu cred! Asteptam reactiile dvs.! Nu-i destul ca v-a facut de rasu’ lumii acest individ?! Aveti toata sustinerea…

 4. ever Răspunde

  Către
  Consiliul Local Satu Mare
  – Cetăţeanului primar Coica Dorel Costel …
  În temeiul art. 6 din Legea privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă solicit să-mi comunicaţi următoarele informaţii:
  1. Numărul angajaţilor din Primăria municipiului Satu Mare şi din instituţiile sau societăţile comerciale subordonate acesteia (Direcţia Finanţelor Locale, Administraţia Domeniului Public, SC Apaserv SA, SC Transurban SA, Teatrul de Nord, Casa Municipală de Cultură, Poliţia Locală ş.a.) la data de 1 iulie 2012 şi numărul actual de angajaţi de la aceste instituţii, urmând să precizaţi numărul de posturi nou înfiinţate (de conducere şi de execuţie).
  2. Câţi angajaţi din aparatul primăriei care au afectat managerial, material sau imagistic imaginea acestei instituţii în perioada primarilor Horia Anderco şi Iuliu Ilyes aţi schimbat din funcţie ?
  3. Numărul angajaţilor de la Cabinetul primarului, urmând să-i nominalizaţi şi să precizaţi pregătirea şi experienţa acestora, precum şi salariile nete de care beneficiază.
  4. Dacă în aparatul Primăriei municipiului Satu Mare sau în instituţiile ori societăţile comerciale subordonate sunt angajate rude (fraţi, surori, nurori, cumnaţi ş.a.), prieteni sau amante ale primarului sau viceprimarilor, urmând să le precizaţi numele, prenumele, gradul de rudenie, funcţia şi salariul net.
  5. Sumele alocate de Consiliul Local/Primăria municipiului Satu Mare instituţiilor de presă locale (ziare, televiziuni, posturi de radio) din 1 ianuarie 2009 până în prezent , defalcate pe ani şi pe mijloace massmedia.
  6. Sumele alocate de Consiliul Local/Primăria municipiului Satu Mare societăţilor comerciale care au asigurat servicii de protecţie şi pază la sediu şi la instituţiile şi societăţile comerciale subordonate din 1 ianuarie 2009 până în prezent, defalcate pe ani şi pe societăţile executante, împreună cu procesele verbale de licitaţie şi cu contractele încheiate în acest sens.
  7. Societăţile comerciale cu care au fost încheiate contracte de asfaltare şi de deszăpezire din 1 ianuarie 2009 până în prezent, urmând să precizaţi sumele achitate acestora anual şi să anexaţi procesele verbale de licitaţie şi contractele aferente.
  8. Societăţile comerciale cu care au fost efectuate lucrări la instituţiile şi societăţile comerciale subordonate (SC Apaserv SA, SC Transurban SA, Direcţia Finanţelor Locale, Administraţia Domeniului Public, Teatrul de Nord, Casa Municipală de Cultură, Poliţia Locală), împreună cu copiile de pe procesele verbale de licitaţie şi cu contractele aferente.
  9. Copii de pe delegaţiile pentru deplasările în ţară şi în străinătate efectuate de primarul şi viceprimarii municipiului Satu Mare din 1 ianuarie 2009 până în prezent.
  10. Cuantumul cheltuielilor achitate lunar de Consiliul Local/Primăria municipiului Satu Mare pentru utilităţi (gaz metan, energie electrică) şi modul de distribuire al acestora pe birouri/suprafaţă/personal.
  11. Consumul lunar de carburanţi al Consiliului Local/Primăriei municipiului Satu Mare şi dacă este permisă folosirea autoturismelor de serviciu şi după program (după-amiaza sau în zilele libere) în scop personal, familial (pentru deplasări la rude sau pentru cumpărături în piaţă).
  12. Numărul şi salariile nete ale directorilor de la Direcţia Finanţelor Locale, SC Apaserv SA, SC Transurban SA, Administraţia Domeniului Public, Teatrul de Nord, Casa Municipală de Cultură şi Poliţia Locală.
  13. Cu câte posturi aţi completat organigrama SC Apaserv SA până în prezent şi cui au fost atribuite şi dacă preconizaţi să măriţi organigrama cu încă 40 de posturi şi cui vor fi atribuite, cu precizarea salariilor nete aferente.
  14. Pentru ce motive aţi majorat taxele şi impozitele locale şi cum justificaţi tarifele ridicate, printre cele mai mari din ţară, la salubritate, apă şi canalizare.
  15. Ce obiective din oferta dvs. electorală aţi realizat în perioada de 10 luni de la preluarea mandatului de primar? Aveţi dreptul să menţionaţi o cifră de la 0 la 10.
  16. Câţi bani aţi adus pentru municipiul Satu Mare de la preluarea mandatului, având în vedere relaţiile dvs. apropiate (după cum vă lăudaţi) cu premierul Victor Ponta, cu vicepremierul Liviu Dragnea, cu miniştrii Dan Şova şi Rovana Plumb şi cu fostul ministru Ovidiu Silaghi, în urma întâlnirilor avute şi a promisiunilor făcute (cu care, de asemenea, v-aţi lăudat public)?
  17. Enumeraţi atribuţiile constituţionale şi legale ale primarilor şi ale parlamentarilor.
  Senator Valer Marian

  • eee Răspunde

   valere, adica pardon domn’ senator
   raspunde-ne si tu, aici in public, ce sume ai incasat de la Mihai Crisan de la Valea Mariei sau de la Vasile Lucut de la Unicarm. Dar sa ne spui si de ce ai primit banii. Cumva un mic santaj, cumva un mic trafic de influenta… sti matale din alea penale.

 5. Fetita Dacia Răspunde

  Inceputul anilor 80. Era un tanar (23-25 ani) porcuror venit in Satu Mare, care si la acea vreme vorbea monoton si avea prune in gura avand si prostul obicei de a nu-si plati consumatia, ca sa nu mai vorbim de bunul simt de a-si cinsti, macar rar si formal, comesenii.
  Libraria Dacia de pe strada Horea, locul in care la acea vreme mai puteai avea acces la cultura, la relaxare si nu numai. O tanara domnisoara vanzatoare la acea librarie a intentionat sa se bucure de placerile trupesti ale vietii alaturi de acel tanar. Cand sa ajunga la costumul lui Adam, “barbatul” a fost rusinea acestui gen uman, prezentand o barbatie de doar 2 cm. Suparata, oripilata, dezamagita, indignata, socata etc. acea tanara a povestit episodul penibil celor din anturajul sau si astfel imaginea acelui moment a ramas inca vie.
  Anii au trecut, porcurorul si-a ratat cariera in domeniu si a apucat drumul primelor doua silabe. Asa se explica deviatia sexuala si dezordinea familiala a viitorului “om politic”. Este cunoscuta in anumite cercuri ipostaza in care a fost surprins in sediul fituicii sale de scandal si fara tiraj (care in 11 ani a fost sub patronajul a 21 firme, neplatind nicio dare la stat, fraudandu-l in mod constant prin falimentarea periodica a firmelor datorinice la stat), asadar a fost prins in flagrant in timp ce el era ….
  Tragandu-l de ureche pe edilul sef cu atata placere pe buze, iti vine sa sesizezi o remarca fireasca: Ii place cu siguranta chelia primarului si probabil se gandeste cu jind la cea neexpusa.
  Prin urmare, oameni buni, pe langa tot ceea ce stiti si observati la acest personaj, va dati sema de cine am ajuns sa fim reprezentati in Senat, macar sa fi fost calul lui Caligula.

 6. Lia Răspunde

  Intrebari pentru Valer Marian:

  1 ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor?
  2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
  3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
  4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
  5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
  6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
  7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
  8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

  asta nu este tot.

 7. satmarean nauc Răspunde

  AStia de la PSD sunt tampiti cu totii!!!!

  • satmarean nauc, tampit si dereglat Răspunde

   Se vede ca esti satmarean nauc, mumata te-a concput la betie in timp ce se regula pe tichete de masa in gara. Si cred ca asa de tampita era ca a fost fecundata de o musca!

 8. psd-ist nauc Răspunde

  Va sare mustarul, psd-isti habauci. Acum ce scandal va mai urma la voi??? Cine dracu va mai vota cu voi nu stiu, ca eu unul sigur nu o voi face!!!!

 9. columb Răspunde

  deci GNV a functionat pe 21 de firme care zeci de ani nu au platit nimic la stat! Au fost falimentate si vandute boschetarilor, unor sud-africani(am auzit), iar Govor , Marian Valer, Coica si STEF(sa nu uitam Famiglia)conduc si administreaza judetul nostru!
  Si-au angajat rudele, amantele si tot felul de gradati expirati sa-i consilieze pe bani multi! Asta-i Satmarul care a votat oferta USL:escroci si gainari!

 10. brigy Răspunde

  Către
  Consiliul Judeţean Satu Mare
  – Domnului preşedinte Adrian Ştef
  În temeiul art. 6 din Legea privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă solicit să-mi comunicaţi următoarele informaţii:
  1. Numărul angajaţilor din Consiliul Judeţean şi din instituţiile subordonate (Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Spitalul Judeţean, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Aeroport, ADI – Luna Şes, ADI – Apă) la data de 1 iulie 2012 şi numărul actual de angajaţi din aceste instituţii, urmând să precizaţi numărul de posturi nou înfiinţate (de conducere şi de execuţie).
  2. Dacă în aparatul Consiliului Judeţean sau în instituţiile subordonate sunt angajate rude (fraţi, surori, nurori, cumnaţi ş.a.) sau amante ale preşedintelui sau vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, urmând să le precizaţi numele, prenumele, gradul de rudenie, funcţia şi salariul net.
  3. Sumele alocate de Consiliul Judeţean instituţiilor de presă locale (ziare, televiziuni, posturi de radio) din 1 ianuarie 2009 până în prezent , defalcate pe ani şi pe mijloace massmedia.
  4. Sumele alocate de Consiliul Judeţean societăţilor comerciale care au asigurat servicii de protecţie şi pază la sediu şi la instituţiile subordonate din 1 ianuarie 2009 până în prezent, defalcate pe ani şi pe societăţile executante, împreună cu procesele verbale de licitaţie şi cu contractele încheiate în acest sens.
  5. Societăţile comerciale cu care au fost încheiate contracte de asfaltare şi de deszăpezire din 1 ianuarie 2009 până în prezent, urmând să precizaţi sumele achitate acestora anual şi să anexaţi procesele verbale de licitaţie şi contractele aferente.
  6. Societăţile comerciale cu care au fost efectuate lucrări la instituţiile subordonate (ADI – Luna Şes, ADI – Apă, Spitalul Judeţean, Aeroport, Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană), împreună cu copiile de pe procesele verbale de licitaţie şi cu contractele aferente.
  7. Copii de pe delegaţiile pentru deplasările în ţară şi în străinătate efectuate de preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean din 1 ianuarie 2009 până în prezent.
  8. Cuantumul cheltuielilor achitate lunar de Consiliul Judeţean pentru utilităţi (gaz metan, energie electrică) şi modul de distribuire al acestora pe birouri/suprafaţă/personal.
  9. Consumul lunar de carburanţi al Consiliului Judeţean şi dacă este permisă folosirea autoturismelor de serviciu şi după program (după-amiaza sau în zilele libere) în scop personal, familial (pentru deplasări la rude sau pentru cumpărături în piaţă).
  10. Numărul de consilieri ai preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, urmând să-i nominalizaţi şi să precizaţi atribuţiile lor de serviciu şi salariul net de care beneficiază.
  Senator
  Valer Marian

  • eee Răspunde

   valereee!!!
   te intreb cum e cu declaratia ta de avere? stii tu chestia aia cu apartamentul care in final ai pierdut in instanta in favoarea fiicei tale (dosar 4489/182/2012 de la judecatoria satu mare), dupa ce ti-ai gonit familia din casa. ANI stie de tine si faptele tale cu iz penal?
   daca nu stiu fac eu sa afle. hai pe 11 mai la Sambra sa bem o palinca 🙂
   apropo – te ai simtit bine cand ai rupt mana copilului care il avei in grija? sau de vina au fost chisturile si alcoolu’. dar hai sa lasam astea, mai bine te intorci in cabinetul primarului sa-ti administreze perfuziile de care ai nevoie (cine nu stie senatorul este un suferind, cu o boala grava, si o perioada lunga a fost tratat de primarul pe care valer al nostru il ia de urechi la propriu).

 11. satmarean dezamagit de usl-isti Răspunde

  Uitati-va dragi satmareni ce ati ales in parlamentul Romaniei!!! Acum puteti vedea adevarata fata a USL-ului, mai concret a PSD-ului. Acesti oameni se sustineau unii pe altii pana mai ieri, iar acum se cearta mai ceva ca la usa cortului!!!! Ne-au facut si ne fac de rusine la intreaga tara prin scandalurile lor!!!! JOS USL, JOS PSD !!!! MERITATI SA NU VA MAI VOTAM NICIODATA!!!!!

 12. scenariu?, Răspunde

  Ha,ha,ha,
  O mascarada.
  Ati jucat bine rolul,fiecare.
  Noi prostimea trebuie sa credem ca totul e adevarat,cand de fapt voi ati jucat dupa un scenariu.
  Erau lucruri care trebuiau spuse ca sa atenueze dezvaluirile viitoare posibile ale lui Basescu.Pana atunci opinia publica sa se cam obisnuiasca cu acestea ca sa nu fie socata,atenuand din impact.
  Bravo !
  Sunteti buni actori !
  Ati prostit multimea(prostimea).
  Politica este o c..va.

 13. america Răspunde

  ba columb da crezi ca la udmristi e altfel?
  nu dijeaba urla dupa fonctii si stau capra sa le obtina!!!

 14. shame on you Răspunde

  Pentru un partid care se considera cel mai mare din Romania asemenea mascarade aduc un prejudiciu de imagine f mare. Ce exemplu dar si ce siguranta dati oamenilor acestui judet? Pozati in niste papitoi care isi duc luptele intestine meschine in fata populatiei Satmarului consternata de faptul ca v-au dat girul in alegeri. Am crezut ca pdl-istii au fost cel mai mare rau ptr aceasta tara insa voi doriti sa demonstrati contrariul… A trecut deja un an de la alegeri insa orasul n-a prosperat deloc, ba din contra se afunda in tot mai multa mizerie aceasta si fiindca ptr voi principalul scop este ciolanul si interesele josnice.Iar cand nu mai ajungeti la un numitor comun sunteti in stare sa treceti si peste cadavre si sa va pretati la penibilitati ca acestea. Ne-am pus mare speranta in voi insa incepeti sa ne dezamagiti tot mai crunt. Vom avea grija ca la alegerile viitoare sa va penalizam si noi.

 15. cocojumbo Răspunde

  eu vreau sa zica senatorul frustrat si turbat ce-a vrut sa spuna cind a solicitat precizarea atributiilor amantelor lui stef? pervers mic care esti vrei sa ai fantezii? iar primarul coica costel vreau sa puna pariu cu mine ca in curind se pupa cu senatorul impreuna cu govoras covoras.

 16. salamandra_1989 Răspunde

  …ce mizerii..numai ca sa scape gunoiul de Govor,ala care a transformat toate institutiile din judet in afaceri de familie,in cj,familia govor,la finante familia govor la primarie govor la spitalul judetean…govor la apaserv…govor..la garda financiara …govor..la asfaltat govor…cum nu stiati…? toate caietele de licitatii pentru reparatii si constructii de drumuri judetene sunt cu dedicatie pentru TEHNIC ASIST…si lista ar continua cu santajul asupra primarilor,directorilor de institutii care daca nu percuteaza cum vrea nemrnicul de govor au probleme,poate se aude si la Bucuresti si la serviciile de “curatenie” ale statului si ne scapa de gunoiul asta ….

 17. marian Răspunde

  Cine i ala in camasa care se ia de senator? ca i dau o bere…nu de alta dar in juma de an o sa dispara de pe scena satmareana…il face praf senatoru…mno da gura bate…

 18. Daniel Răspunde

  Le cam tremura gacii pe ei la Coica si Govor de cand GNV scrie de ei, si in sfarsit scrie adevarul, nu prostiile alea de manipulare ce scrie restul presei, adevarul despre scopul lor de fapt pt ce au intrat in politica si afacerilor lor. Iar Govor sa spuna mai bine cum i-a spus Silaghi, ori o termini cu Valer, ori nu mai esti vice la CJ, ca PNL poate face lejer alianta cu UDMR si restul, asa ca Govor cu morcovul in el, sa nu ramana fara loc de munca, s-a conformat. Auzi la el cu ce vine Govor, ca sefii lui de la Bucuresti, pai ma doare in cot de sefii de la Bucuresti…aaaa cand o sa ajute vizibil cu bani Satmarul, mai vorbim, pana atunci pe ei..pe mama lor….

 19. Horea Răspunde

  Domnule senator, faceti-va datoria pina la capat! Oamenii de bine, cei care nu-i pupa in fund pe Coica si Stef, va vor aprecia. Demascati-i pe toti hotii din judet! Nu-i menajati! Sinteti singurul in masura sa va luptati cu mafia uselista care s-a instalat. Vrem Dreptate pina la capat, nu sa fim furati!!!

  • Dreptate Răspunde

   Horea draga,
   Astepti dreptate de la senator? E ca si lupul intre oi.
   Recent a incasat 100.000 euro de la Beny Alex ca sa ii lase in pace si sa nu mai scrie de ei. Nu o sa mai vezi nimic despre Dacia.
   Asa procedeaza el. Calomniaza in ziar si santajeaza. Cei vinovati si cu posibilitati decarteaza la el. Cei nevinovati, probabil, il dau in judecata si suporta continuarea calomniei asupra lor pana la pronuntarea instantei.
   Mutarea gropii de gunoi a presupus o spaga de 1,4 mil euro, de la Unio (pe scripte fiind premii pentru angajati), pe care a incasat-o senatorul cu inca unul de langa el…

  • XxX Răspunde

   Mai Horica, ziarist de Bucuresti,
   Cuvintele astea “frumoase” sunt din partea fripturii sau ai trecut deja la sprit?

  • cocojumbo Răspunde

   horea ai facut o greseala esentiala: mafia uselista CARE L-A INSTALAT! si unde el si-a latit poponetul cu toata placerea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Olimpia Satu Mare bate Zalăul şi trece pe primul loc în clasament

 Olimpia Satu Mare a obţinut astăzi o victorie importantă, a bătut în deplasare pe FC Zalău, trecând astfel pe primul...

Închide