Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Bugetul CJAS Satu Mare a crescut cu 25%

Mihaela Curta, Georgeta Pop, Raveca Gliga

Mihaela Curta, Georgeta Pop, Raveca Gliga

Bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare a crescut cu 25%, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă directorul Georgeta Pop. La conferință au mai participat Mihaela Curta, director relații contractuale și Raveca Gliga, medic șef.

Directorul CJAS Satu Mare a afirmat că bugetul instituției a crescut cu aproximativ 25% (201,632 milioane de lei), față de cel prevăzut la începutul anului 2012 (162,459 milioane de lei). Potrivit acesteia cea mai mare creștere s-a înregistrat la medicamente, bugetul fiind mai mare cu 74%.

Georgeta Pop a precizat că plățile către farmacii aproape că se vor dubla în luna iulie, din cauza reducerii termenelor de plată, iar efortul financiar a fost prevăzut în buget.

Directorul responsabil de relațiile contractuale, Mihaela Curta, a declarat că CJAS Satu Mare a încheiat 154 de contracte cu medicii de familie, 30 pe ambulatoriu de specialitate clinic, 16 pe servicii medicale paraclinice, 2 pe asistență medicală de recuperare, 6 cu spitalele, 4 pe îngrijiri medicale la domiciliu, 2 pe programe naționale de sănătate, derulate prin spitale și 65 cu furnizori de dispozitive medicale.

Aceasta a menționat că s-au încheiat 176 de contracte cu furnizori de medicamente (farmacii, din care 88 pentru medicamente derulate prin farmaciile cu circuit deschis.

Numărul minim de asigurați de pe lista medicilor de familie pentru care se încheie contract cu casa de asigurări este de 800 în mediul urban și 500 în mediul rural. Prevederea bugetară aprobată este de 20,165 milioane de lei pentru activitatea curentă și 2,7 milioane de lei pentru centrele de permanență.

În ceea ce privește spitalele, s-a aprobat un buget de 7,9 milioane de lei. Numărul de paturi contractate în anul 2013 la nivelul județului Satu Mare este de 1635, față de 1673, în 2012.

Medicul șef, Raveca Gliga a spus că începând cu 1 aprilie, Ministerul Sănătății a preluat finanțarea pentru următoarele programe de sănătate: tratamentul bolnavilor cu HIV-SIDA, tratamentul bolnavilor cu TBC, programul de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin (în cele 7 luni de derulare au beneficiat de servicii 8929 de femei din județ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.