Ultima actualizare: azi, 15:17

Publicitate

De la garaj la service ultramodern: Ger-Bog împlinește 20 de ani

gerbog1Povestea afacerii de familie începe în 1993, în garajul proprietarului Butka Alexandru, garaj de câțiva metri pătrați situat în Micro 14. Fondatorul firmei, acumulând experiența din Statele Unite din anii 80 și cunoștințele profesionale din domeniul industriei, după efectuarea unui “studiu de piață” decide deschiderea atelierului de vulcanizare: proiectează și confecționează masa de vulcanizare cu un inginer, prieten de familie, iar după scurt timp instalează primul aparat de demontat roți din oraș.

In primii ani de existență lucrează cu un meșter și câțiva ucenici, comercializează anvelope second-hand pentru mașini străine și se ocupă cu reparații la cald a camerelor și anvelopelor, după care introduce serviciile pentru societăți comerciale, care acum se numesc “fleet management”, pe vremuri se numea “înscriere în caiet”. Firma GerBog a fost prima care a lansat servicii de vulcanizare pentru autocamioane si utilaje, la punctul de lucru deschis pe strada Aurel Vlaicu.

În pragul anului 2000, garajul supraetajat devine neîncăpător pentru activitate și se deschide noul service de anvelope pentru autoturisme și camioane, pe strada Dariu Pop, acesta devenind un punct de reper in domeniul automotiv: activității principale se adaugă magazinul de piese, service-ul auto și recent spălătoria auto. Fascinat încă din copilărie și cu experiența sesiunilor de lucru din vacanță, după terminarea facultății din Cluj sosește acasă și se alătură echipei actualul director de vânzări, Gergely Butka.

Din 2008 până în prezent, societatea realizează anual o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, iar investițiile nu se opresc nici în condițiile economice actuale nefavorabile: în 2011 se inaugurează noul service de anvelope în același locație, reconstruit integral după modelul service-urilor din Europa, care oferă servicii specializate pentru orice tip de autovehicul, de la montaj specializat de anvelope pline până la deservirea supermașinilor cu sute de cai putere.

Pe lângă activitatea comercială, societatea Ger-Bog se implică în viața sportivă și culturală a oraşului, în calitate de organizator sau partener la numeroase evenimente de autosport, susținător al fundațiilor și asociațiilor de caritate. Despre planurile de viitor, proprietarul Butka Alexandru a declarat: “este un proverb, să nu uiți niciodată de unde ai plecat. Dar să nici nu dezvălui multe despre planurile tale…”

 

gerbog2