Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Funcționari publici cu salarii de aproape 100 milioane de lei vechi pe lună

Dan Mirel, Iosif Drimus

Dan Mirel, Iosif Drimus

Majoritatea funcționarilor publici au salarii foarte mici, însă printre angajații de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale se sunt anumite persoane care au venituri substanțiale realizate din salarii. În topul salariilor funcționarilor publici se află, ca în anii trecuți, șefii de la Direcția de Impozite și Taxe Locale.

Directorul DITL Satu Mare Iosif Drimuș sau șefii de servicii Veronica Frățilă și Dan Mirel au reușit să câștige anul trecut peste 100.000 de lei fiecare, doar din salarii.

Iosif Drimuș, directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale, a realizat anul trecut venituri din salarii de 101.096 lei, iar soția sa 1650 lei ca cenzor. În ceea ce privește activele financiare, acesta are mai multe conturi curente și  fonduri de investiții, a căror valoare se ridică la aproximativ 59.000 de lei.

Totodată, are credite bancare de 42.579 euro (contractat în 2007, scadent în 2032) și de 54.574 lei (contractat în 2011, scadent în 2021). Este acționar la Comcereal, unde deține 718 acțiuni, în valoare de 85 lei și la Abomix, unde are 78 acțiuni, a căror valoare e 19 lei.

Mai are bijuterii și metale prețioase de 3.000 de euro și tablouri de 5.000 de euro.

Dan Mirel este șef serviciu în cadrul Direcției de Impozite și Taxe Locale, realizând anul trecut venituri din salariu de 102.634 lei. De asemenea, deține acțiuni la mai multe firme, valoarea la zi a acestora ajungând la aproximativ 44.000 lei, însă are și două credite contractate în 2007 de la Banca Volksbank, scadente în 2037, unul în valoare de 94.000 euro și celălalt de 22.000 de euro.

Familia Frățilă este o răsfățată a sistemului bugetar, cu toate că majoritatea funcționarilor publici au salarii mizere, cei doi soți Frățilă Nicolae – șef birou în cadrul Primăriei Satu Mare și Frățilă Veronica – șef serviciu DITL, au realizat venituri din salarii în 2012 de aproximativ 150.000 lei.

Nu câștigă rău nici directorul Direcției de Evidență a Populației, Ionel Torja, care a realizat anul trecut din salariu 51.138 lei, la care s-a mai adăugat suma de 1.696 lei din colaborarea cu Universitatea Babes Bolyai, iar 4.500 lei din drepturi de autor. Soția acestuia a câștigat 22.307 ca asistent medical.

Printre funcționarii cu salarii mari se află și Pop Veronica, șef serviciu în cadrul Primăriei Satu Mare, care a câștigat anul trecut un salariu de 50.011 lei. De asemenea, secretarul municipiului Satu Mare, Mariana Suciu, a obținut venituri din salarii în valoare de 64.768 lei.

Nereguli în declarația de avere a fostului primar Horea Anderco

Fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, este angajat ca șef serviciu în cadrul Primăriei, având un salariu de 31.949 lei în 2012. În ceea ce privește activele financiare, acesta are patru depozite bancare, la instituții financiare diferite și un fond de investiții la BCR, însă valoarea acestora și anul în care au fost deschise nu sunt trecute în declarația de avere, cu toate că este obligatoriu. Nu au fost trecute nici în declarația depusă în 2012.

Fostul primar a câștigat anul trecut despăgubiri de 25.000 de euro daune morale, 86.908 lei – drepturi salariale și 160.000 daune materiale, care nu au fost evidențiate în declarația de avere depusă.

Aceeași situație este valabilă și la acțiunile pe care le deține la SC Florisal SA.  În declarația de interese specifică numărul acțiunilor deținute, respectiv 200.000, însă ”nu cunoaște” valoarea acestora. Acesta mai deține un autoturism Mitsubishi, fabricat în 2008.

9 comentarii

  1. werner Răspunde

    se pot ascunde pe langa angajatii lui kovacs de la carei din primarie,,,,numa city manageru are peste 8 mii salar de incadrare unde mai pui sporu de antena,,,de proiecte ,,,,, viata grea pacolo,,,mori de ras cu sumele astea la kovaceni care dau din banii lui dragnea si ponta dupa cum vrea muschii lor

  2. @conia Răspunde

    Din asemenea salarii se intaresc partidele din 4-4 ani.
    60 % din bani intra la bugetul partidului respectiv care la pus in functie. Cu bani astia se cumpara voturi; prin faina, zahar, umbrele, pixuri etc. etc.

  3. mircea m. Răspunde

    Nu vorbiti aiurea domnilor !!!
    La finantele publice se munceste pe rupte. Mergeti pe la ora 11-12 sa vedeti ca nu mai este picior de “inspector” in institutie. Sunt toti plecati pe teren… . Pe terenul lor intravilan… .
    Ma intreb oare cati tineri, absolventi, competenti, ar fi dispusi sa munceasca in locul celor de la finante pentru un sfert din salariul de 100.000 lei ?

  4. Neumann Răspunde

    Domnilor “Portal”-isti, sunteti “rautaciosi” trecand-o pe lista “laudatilor” si pe Pop Veronica (fosta arhitecta sefa a lu’nenea Coica), care si-a castigat numai “binemeritatele” drepturi pentru multele ore suplimentare “prestate” (si achitate) in timpul orelor de lucru, in locatii externe primariei (Vraja Crasnei, Hotel Sport, Baia Mare, etc), in compania amantelului Sandor Molnar(afaceristul militian in rezerva),iar la aceste ore suplimentare trebuie sa arati si bine (macar de 30 de ani in loc de *****5), sa fi pe placul craiului, deci mai trebuie niste cheltuieli permanente pentru saloane de infrumusetare, masaje de toate felurile, toale de fite, cosmetice, etc. Intr-un cuvant: pielea groasa cu cheltuiala se (intre)tine! Si doamna mai are un atu in plus pentru acel salariu: “dezvoltarea extraordinara” ( in sens RAC) din punct de vedere urbanistic si arhitectural a acestui mare sat pe care l-a pastorit (si il mai pastoreste de pe o treapta mai joasa) intr-ale urbanismului si sistematizarii stimata doamna.

  5. God Father Răspunde

    Ionel Torja 1.696 lei ??? o colaborat spaland BUDA acolo ? si pentru aia primesti mai mult

  6. griga Răspunde

    sasu cit cistiga , cit e salsarul de suprefect?

  7. ccc Răspunde

    “acționar la Comcereal, unde deține 85% din părțile sociale și la Abomix, unde are 19% din acțiuni”???? de unde ati scos prostia asta??? cititi mai atenti declaratiile de avere sau interese si o sa vedeti ca… procentele pe care voi le dati reprezinta de fapt cu totul alceva. Fiti mai atenti!!!

  8. Liliana Răspunde

    Dar pe angajatii care au venituri de 6,5,4.000 de RON lunar, de ce nu ii treceti, sa vada lumea ca DITL-ul este “stat in stat” si ca actuala conducere a primariei nu a facut absolut nimic pentru a incerca sa repara astfel de nedreptati! USL egal PDL aceeasi mizerie! Speranta moare ultima, in Romania acum este in coma profunda!

  9. ccc Răspunde

    vad ca ati remediat greseala, dar corect ar fi fost sa dati o erata sau un update… ca asa e deontologic???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.