PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ipoteza șoc pare să se confirme. Pastorul și-ar fi ucis fiul după care s-a sinucis

Pastorul Adrian Blaga

Ipoteza șoc pare să se confirme. Ancheta pastorului bistrițean Adrian Blaga, găsit mort lângă comuna Pomi într-un microbuz alături de fiul său de 9 ani, se apropie de final, şi se pare că anchetatorii merg pe ideea crimei urmată de sinucidere.

Valentin Mirişan, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea a fost astăzi la Satu Mare și a analizat probele adunate de anchetatorii sătmăreni. Acesta era așteptat de către jurnaliști în fața Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare pentru a face declarații sau măcar a preciza stadiul anchetei, însă a evitat presa plecând pe ușa din spate a Poliției cu microbuzul mascaților, după care și-a chemat telefonic șoferul ce aștepta în fața în parcare. Jurnaliștii prezenți consideră laș modul în care acesta a ales să părăsească sediul Poliției. Chiar și unele afirmații, în genul încă nu s-a finalizat ancheta, nu se pot da detalii, sunt anumite piste, ar fi fost suficiente pentru a putea fi informată opinia publică.

În aceste condiţii, redăm, pe surse, stadiul anchetei. Astfel, anchetatorii ar merge pe varianta crimei urmată de sinucidere. Pastorul Adrian Blaga, probabil pe fondul stresului cauzat de ameninţările cămătarilor cărora le datora bani, a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa şi să-l ia pe fiul său cu el. Astfel, acesta l-ar fi ucis pe băiat cu mai multe lovituri, i-ar fi tăiat gâtul cu un cuţit după care ar fi dat foc microbuzului şi s-ar fi înţepat în gât cu cuţitul. Probele în acest sens sunt cele mai multe, şi anume pastorul nu avea decât o tăietură la gât şi avea urme de funingine în aparatul respirator, ceea ce dovedeşte că era viu în momentul în care a fost incendiat vehiculul. Deşi la un moment dat circulau informaţii potrivit cărora pastorul avea picioarele facturate, în urma necropsiei acestea nu s-au confirmat.

Ipoteza șoc pare să se confirme. Au trecut mai bine de două săptămâni de la crimă. Procurorii afirmau la un moment dat că ar fi vorba despre mai mulţi criminali, însă nu dat de niciunul până acum.

Pastorul Adrian Blaga a fost găsit decedat într-o dubă, alături de fiul său Timotei de 9 ani în microbuzul lor, în satul Aciua, comuna Pomi. Cadavrele erau în partea din spate a maşinii în vreme ce partea din faţă erau incendiate.