PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sergiu Băbășan solicită responsabilitate în cheltuirea banului public

Sergiu Băbăşan

Satu Mare plătește pentru salubritate dublu față de Oradea

Prim-vicepreședintele PDL Satu Mare Sergiu Băbășan solicită primarului Municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, să clarifice public pentru sătmăreni modul în care sunt cheltuiţi banii publici pe salubrizare.

În opinia democrat liberalului, primarul Dorel Coica a fost nesincer când a susținut în fața asociațiilor de pensionari că a redus plățile către Florisal cu 40% de la preluarea mandatului. Conform informațiilor publice comunicate de Primăria Satu Mare plățile către cel mai scump operator de salubritate din țară au rămas la același nivel, însumând 11.683.537,64 RON de când a preluat Coica scaunul de primar.

Sergiu Băbășan consideră că taxele și impozitele plătite de către sătmăreni trebuie puse în slujba comunității, orașul având nevoie urgentă de investiții în drumuri, învățământ și sănătate. „Nu ne putem permite să irosim banul public, avem o responsabilitate față de sătmăreni să veghem la modul în care este administrată avuția publică. Solicit ferm Primarului Dorel Coica să ne spună pe ce s-au cheltuit acești bani care au fost plătiți operatorului Florisal”, a menționat Băbășan.

Florisal a încasat necuvenit milioane de lei de la Primăria Satu Mare

Sergiu Lucian a reamintit că prin raportul Curții de Conturi a României s-au constatat la nivelul Primăriei Satu Mare plăţi necuvenite de 2.355.000 RON către Florisal, în anul 2011. Curtea de Conturi a reținut că tarifele pentru serviciile de salubrizare au fost majorate în mod nelegal.

Democrat-liberalul solicită public conducerii primăriei să lămurească majorarea nelegală a tarifelor și care au fost măsurile efective luate pentru recuperarea prejudiciilor cauzate în dauna sătmărenilor.

Raportului Curţii de conturi https://portalsm.ro/2013/02/florisal-a-incasat-necuvenit-milioane-de-lei-de-la-primarie-vezi-care-este-prejudiciul/

Sursa: PDL Satu Mare