Ultima actualizare: azi, 11:21
Octavian Apan, Mariana Dragos, Jeni Ardelean, Marcela Pop, DGASPC Satu Mare
Locale

Service special pentru adaptarea mașinilor persoanelor cu handicap, la Satu Mare

Octavian Apan, Mariana Dragos, Jeni Ardelean, Marcela Pop, DGASPC Satu Mare Service special pentru adaptarea mașinilor persoanelor cu handicap, la Satu Mare. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare a lansat astăzi un proiect pentru persoanele cu dizabilități, urmând ca 140 de persoane din județele Satu Mare și Maramureș să beneficieze de cursuri de formare profesională. Proiectul mai prevede înființarea unui centru de adaptare a mașinilor la nevoie persoanelor.

Directorul DGASPC, Octavian Apan, alături de coordonatorul Mariana Dragoș, au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă proiectul “Adaptabilitate – Şansa la o viaţă activă“.

Obiectivul acestuia este de promovare a unui pachet de măsuri eficiente pentru creşterea capacităţii de ocupare a forţei de muncă a unui grup ţintă format din 140 de persoane cu handicap din Satu Mare şi Maramureş. Persoanele selectate vor urma cursuri de calificare certificate, acestea fiind asistate şi la interviurile de angajare.

Prin proiect se propune înfiinţarea unui centru de accesibilizare şi adaptare a autoturismelor pentru persoane cu handicap, nefiind niciunul în regiune şi autorizarea unei şcoli de şoferi pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii.

În Regiunea de Nord Vest nu există nicio şcoală de şoferi care să deţină maşină adaptată pentru aceştia şi niciun furnizor de servicii de modificare-adaptare a maşinilor pentru a putea fi conduse de persoane cu dizabilităţi locomotorii, fapt ce limitează considerabil libertatea de mişcare, în condiţiile în care nici mijloacele de transport în comun nu sunt adaptate nevoilor acestora. În proiect ne propunem sprijinirea a 10 persoane din grupul ţintă să facă şcoala de şoferi”, a precizat Mariana Dragoş.

Rezultatele aşteptate sunt: instruirea unui număr de 140 de persoane cu handicap, angajarea a cel puţin trei în termen de şase luni, organizarea a două burse de locuri de muncă, realizarea uni centru de accesibilizare şi adaptare, dotat şi acreditat, adaptarea unui autovehicul pentru persoanele cu dizabilităţi fizice, sprijinirea a 10 persoane pentru obţinerea permisului de conducere.

Valoarea proiectului este de 1,8 milioane lei, din care contribuţia DGASPC este de 2%. Parteneri sunt Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC şi Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare.

5 comentarii

  1. Popovici Adolfina Răspunde

    Cine imi poate spune si mie ce adaptare trebuie sa fac la masina mea fiind persoana cu deficienta de auz avind gradul accentuat si port aparate auditive.Peste tot mi se cere sa fac adaptare masini ca sa am dreptul la facilitati dar nimeni nu imi spune ce anume trebuie facut.Un sfat util astept cu nerabdare.MULTUMESC.

  2. Ion Paraschiv Răspunde

    Am facut adaptare la un logan in anul 2008 la sc. romhadicap ,dar sc . nu mai exista.Intersativa lafirma Motivation

  3. Nelu Gencarau Răspunde

    pai fa si tu una pe ambreaj ca te costa mai ieftin si dupa ce optii facilitatile o dai jos….o pui pe masina doar cand faci rar-ul o data la 2 ani…..

  4. Nelu Gencarau Răspunde

    pai fa si tu una pe ambreaj ca te costa mai ieftin si dupa ce optii facilitatile o dai jos….o pui pe masina doar cand faci rar-ul o data la 2 ani…..

  5. Popovici Adolfina Răspunde

    Nelu Gencarau unde se poate face aceastaadaptare pe ambreiaj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.