Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Percheziţii la Satu Mare. Suspecții furau mașini închiriate din Europa și le vindeau în România

diicotProcurorii DIICOT au efectuat astăzi 10 percheziții în mai multe județe printre care și Satu Mare, fiind destructurată o rețea de hoți de mașini. Aceștia furat mașinile închiriate idn țări Europene, le falsificau documentele și le vindeau în România. Prejudiciul este de 750.000 euro.

Redăm în conitnuare comunicatul DIICOT pe această temă:

La data de 21.10.2013, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti, Timişoara, Satu Mare şi Hunedoara au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane de pe raza judeţelor Prahova, Timiş, Satu Mare, Hunedoara, Ilfov și a municipiului București, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune,  fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii, toate în formă continuată.

         În urma cercetărilor efectuate,  prin Rezoluţia din data de  16.10.2013 a fost începută urmărirea penală pentru un număr de 26 învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate.

          În cauză există suspiciunea rezonabilă că învinuitul M.L.F.C, în perioada  2008  – 2011, a iniţiat şi coordonat o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi învinuiţi, grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului.

         O parte din membrii grupului infracţional organizat, au încheiat convenţii de închiriere a unor autoturisme în străinătate cu societăţi de închirieri autoturisme,  preponderent din Italia, Spania şi Germania, cu scopul de a intra în posesia ilicită a acestora, precum şi de a obţine documentele originale şi cheile autoturismelor.

          Aceste autoturisme erau apoi introduse în ţară şi preluate de către alţi membri ai grupului infracţional organizat, urmând a fi  valorificate într-un timp scurt şi la preţuri cu mult sub preţul pieţei.

          Următoarea etapă infracţională consta în încredinţarea acestor autoturisme celorlalţi membri ai reţelei pentru a efectua demersurile preliminare înmatriculării, respectiv prezentarea la Registrul Auto Român pentru eliberarea cărţilor de identitate a vehiculelor şi autentificarea acestora.

          După înmatriculare, care se efectua în baza unor acte întocmite în fals de către membri ai reţelei încă neidentificaţi şi în baza documentelor reale înmânate de către părţile vătămate (cu ocazia încheierii convenţiilor de închiriere), autoturismele au fost vândute succesiv, iniţial între membrii grupării şi ulterior unor persoane care domiciliază în România induse în eroare cu privire la provenienţa ilicită a bunului cumpărat.

          Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la peste 750 000  euro. O parte din autoturisme au fost recuperate şi restituite proprietarilor.

           În cauză urmează să fie instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor bunuri.

          La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti urmează să fie audiate un număr de peste 30 persoane.

          Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Brigăzii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

           Suportul specializat a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

6 comentarii

  1. cititor Răspunde

    exact ca pe vremea comunistilor!
    structurile se ocupa mai intai de hotii marunti de masini iar cei care ..iau cu milioanele de ieuroi din proiectele finatate ue si ne improasca cu praf in ochi din inaltimea scaunelor unde se cocoteaza cu vointa poporului sustinuta ce-i drept de listele electorale frumos ajustate la judet de un localnic navetist din ungaria….sunt laudati si omagiati pentru atragerea de fonduri ….doar ca numai in interes personal!
    deci,diicot mai da cu spray pe ici pe colo ca sa nu miroasa prea tare rana dar de tratat….veci!

  2. Pop Marius Răspunde

    dar de ce nu dati nume sa-ui cunoasca toti si sa stie lumea de cine sa se fereasca?????? sau ii protejati cum faceti de obicei cu infractorii??????

  3. Szilagyi Krisztian Răspunde

    Cu asta sunt de acord si eu cu Pop Marius 🙂

  4. cititor Răspunde

    cu asta esti de acord cu pop marius dar de ce nu esti de acord si cu cercetarea si demascarea celor ce se fac vinovati de alte afaceri mai banoase si cu demascarea celei de la evidenta care face naveta din ungaria?????te-ai prins cumva cine este si…e bai?????

  5. Roman Răspunde

    Cititor@: cred ca ai probleme cu capul! Dute la un control medical, dar eu cred ca e tarziu deja.

  6. HAHAHA Răspunde

    DIICOT,,,cate un pic de praf in ochi nu este infractiune constatata de Satu Mare la noi totul e bine ,,oamenii de afaceri” fac bani si intrajutoreaza si slujbasii legii, da de ce nu a fpost constatarea BCCO Satu Mare ca si de aici erau faptuitori?…EI..! PRIETENII STIU , DE CE!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.