Ultima actualizare: ieri, 22:30
Sănătate

Nucile – hrana creierului – descoperă beneficiile pentru sănătate

nuci-beneficii-2Coaja nucilor verzi este foarte bogata in iod, fiind utilizata in preparate naturale de dezinfectare sau in pregatirea uneo vopsele naturale pentru par.

Miezul de nuca prezinta de asemenea iod, acesta fiind mai concentrat in coaja subtire ce acopera miezul. Pentru persoanele alergice la nuci, este recomandata ca aceasta coaja sa fie indepartata. In general alergia la nuci este rara, manifestarile sunt usoare, de obicei constau in aparitia unor afte buncale dupa consumul de nuci.

Nucile sunt considerate alimentele creierului

Fiind atribuite inca din antichitate sanatatii creierului din pricina formei pe care o au, nucile s-au dovedit a contine nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

Nucile contin vitamine, precum:
– Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este esentiala pentru frumusetea pielii, dar totodata intervine si in sanatatea ochilor, a mucoaselor, vitamina A avand si efecte anticancerigene.
– Vitamine din complexul B: vitamina B2, B6, B12, acid folic;
– Vitamina D vegetala;

– Vitamina E – un puternic antioxidant solubil gras, indispensabil mentinerii membranelor celulare, aceasta vitamina fiind utila si in mentinerea tineretii pielii, impiedicand procesele de imbatranire din organism si combatand stresul oxidativ;

Nucile mai contin si o serie de minerale necesare mentinerii sanatatii organismului, precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor esential pentru multe enzime din organism, stimuland activitatea enzimatica a celulelor si imbunatatind metabolismul.

Nucile mai contin:
– Nutrienti care actioneaza ca adevarate energizante;
– Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6, dar si acizi grasi mononesaturati (sunt considerati ca cea mai sanatoasa sursa de grasimi), acid linoleic si alfa linoleic (ALA). Aceste grasimi sanatoase scad colesterolul, protejeaza inima, vasele si creierul si totodata ajuta in accelerarea metabolismului si in procesul de slabire.
– Nucile mai contin substante antioxidante, nutrienti cu efect de enzime si substante anticancerigene.
Nucile – beneficii uimitoare pentru sanatate

Va propunem sa va minunati citind lista beneficiilor aduse de consumul nucilor:
– Ajuta in procesul de slabire si accelereaza metabolismul;
– Nucile contin substantele necesare bunei functionari a creierului, fiind incluse in alimentele cu proprietati vindecatoare asemanandu-se organelor omului;
– Prin continutul de grasimi bune, nucile scad colesterolul, reducand riscul pentru ateroscleroza si unele boli de inima precum infarctul, angina pectorala etc.;

– Nucile activeaza metabolismul si inhiba procesele de imbatranire, stimuland activitatea enzimatica;
– Scad stresul oxidativ si au efect anticancerigen. Previn cancerul la san, cancerul de colon si de prostata;
– Fiind o sursa sanatoasa de grasimi, participa in mentinerea sanatatii ficatului si a vezicii biliare;
– Nucile au efecte antiinflamatoare, reducand durerile inclusiv in cazul reumatismului, gutei sau durerilor osease.
– Coaja de nuca verde este bogata in iod, putand fi utlizata pentru accelerarea vindecarii ranilor usoare;
– Nucile te scapa de negi – negii se freaca de doua ori pe zi cu coaja de nuca verde, timp de cateva saptamana pana negul dispare;

– Nucile sunt recomandate in perioadele de suprasolicitare sau de refacere a organismului, in perioadele de convalescenta;
– Nucile prezinta si usoare efecte afrodiziace, fiind recomandate atat femeilor, cat si barbatilor. Mentin tonusul organelor genitale si contribuie la cresterea fertilitatii.

Cate calorii contin nucile?

Nutritionistii recomanda o jumatate de ceasca de miez de nuca pe zi, toamna, cand nucile se gasesc din belsug, dar si iarna.

Nucile nu sunt foarte calorice, dar nici nu sunt considerate alimente cu calorii negative. 100 g de miez de nuca ar contine aproximativ 500 de calorii.

Sursa: kudika.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.