Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Proiectul Apaserv de 100 milioane euro, în pericol

canalizareConducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă s-a întrunit astăzi în şedinţă pentru a analiza stadiul proiectului de peste 100 milioane euro implementat de Apaserv. Concluziile au fost prezentate într-o conferinţă de presă susţinută de preşedintele CJ Adrian Ştef, acesta afirmând că proiectul este în întârziere şi în pericol, atât din cauza birocraţiei cât şi din cauza conducerii Apaserv.

Disputa asupra conducerii „Apaserv” pare să nu fie încă închisă. Dacă săptămâna trecută primarul Dorel Coica a declarat că Apaserv este cuvânt tabu pentru liberali, astăzi preşedintele CJ, Adrian Ştef, a făcut publice nemulţumirile referitoare la modul în care se implementează cel mai mare proiect din istoria judeţului.

Acest proiect are întârzieri foarte foarte mari în implementare şi există riscuri foarte mari pentru a pierde unele porţiuni din acest proiect mare. Riscă să nu poată fi implementat în perioada de implementare. Sunt întârzieri foarte mari, unele cauzate de litigiile din instanţă, în elaborarea proiectelor şi a documentaţiei de atribuire, birocraţia excesivă a procedurilor şi mai sunt şi probleme specifice care ţin exclusiv de Apaserv: calitatea îndoielnică a proiectelor şi documentaţiilor de atribuire, fapt pentru care au existat prea multe contestaţii şi litigii”, a declarat Ştef.

Totodată, întârzierile ar fi cauzate şi de slaba mobilizare a constructorului, slaba implicare a firmei de consultanţă, existând pericolul aplicării unor corecții financiare, adică a nedecontării fondurilor de către Uniunea Europeană.

“Sunt probleme şi vrem să le semnalăm ca să nu ajungem să pierdem acest proiect. Este întârziere foarte mare şi în contractul de achiziţie de autospeciale, pe lângă asta, cele cinci contracte semnate au întârzieri foarte mari, stadiile fizice sunt nesemnificative, absorbţia, în consecinţă, foarte slabă”, a mai spus Ştef.

Conform datelor prezentate, pe contractele semnate în cadrul masterplanului gradul de absorbție ar fi de 10% iar la nivelul întregului proiect este de 2%.

“Am cerut, împreună cu primarii, Consiliului de Administraţie de la Apaserv, să evalueze toate aceste probleme semnalate, să evalueze activitatea Consiliului Director de la Apaserv şi a tuturor celor implicaţi în derularea acestui proiect. Este un proiect de 102 milioane euro, foarte important pentru judeţul Satu Mare“, a precizat Ştef.

Sesizările vor fi depuse în scris, Adrian Ştef cerând conducerii Apaserv că dacă aceste probleme sunt confirmate de către conducerea operatorului să se ia măsurile ce se impun. 

9 comentarii

  1. florica Răspunde

    a inceput bataia adevarata intre PSD_PNL pt un ciolan mare APASERV oare acesta sa fie motivul care fiecare dintre ei isi cauta sustinatori in alte partide fiecare negociaza pe sub masa cu PDL.PPDD s-au UDMR cred ca anul ce vine vom avea surprize foarte mari la nivel de consilii locale

  2. Daniel Răspunde

    Marele expert euroiparlamentar Silaghi cred ca i-a dat sfaturi lui Stef ce sa zica, insa ce stim noi e ca fix firmele pe care le vor ele alea au facut contestatii, ca sa puna bete in roate. Iar pt Govor niste intrebari, daca chiar e asa curat si sfant si nu are nimic de ascuns, de ce s-a agitat dupa emsiunea lui Silviu Manastire de la Realiatea, astfel incat acesta a fost ademenit cu bani (ca doar asta stiu sa faca PSD-istii) si a plecat la postul PSD-istului Ghita, unde am vrea noi sa credem ca o sa mai zica ceva de Govor. Si de ce daca nu are nimic de ascuns, a facut tot posibilul pana a inchis gazetadesatumare.ro

  3. Hermitage Răspunde

    Pai cum sa fie absortia mare pe fondurile UE cand eminentul si specialistul Rentea nu stie doua boabe despre fonduri, dar lasa ca e mare lider la Zona Metropolitana facuta copy paste dupa proiectul din sud mai exact Ploiesti. La Apaserv e fiicasa si dansa mare specialista in ale proiectelor si atragerea de fonduri.

    • satu mare Răspunde

      Stimabile Hermitage sunteti pe langa subiect si foarte prost informat,tratativa frustrarile personale si nu mai aruncati in oamenii care vor sa faca ceva pentru orasul acesta cu noroi.

      • adriansm Răspunde

        Intr-adevar, stimabilul Hermitage este prost informat: proiectul Zonei Metropolitane este copy-paste dupa materialul din Baia Mare si Constanta. Puteti verifica usor, cautand pe pagina orasului nostru proiectul si comparati cu cea de pe http://www.zmc.ro sau de pe google:

        Fraza “având ca scop dezvoltarea durabilă a unităţilor administrativ teritoriale care alcătuiesc asociaţia şi a întregii zone limitrofe acestora” apare între rezultate GOOGLE ca fiind parte din Statutul de asociere a Zonei Metropolitane Baia Mare! am introdus următoarea propoziţie din textul nostru din Satu Mare :”va contribui la atenuarea discrepantelor de perceptie a statutului social diferit intre cetatenii care locuiesc in municipiul” şi, miracol, se deschide documentul oficial al Zonei Metropolitane Constanţa! Si asa mai departe

        Concluzie: marele director Rentea este un plagiator simplu, nimic mai mult….

  4. satmarean Răspunde

    Asta da ciolan de 105 milioane de euro!
    Miza este uriasa deoarece lucrarile pot fi contractate de:
    -Tehnic Asist daca castiga Govor & Company
    -Teldrum daca castiga Coica & Dragnea & Company
    -firmele de casa a PNL daca prin intamplare va intra cuplul Sisi & Stef in schema
    -sub nici o forma de firme satmarene care vor muri incet

    Scenarii pentru urmatoarele luni:
    -chelnerul Govor si karatistul Stef vor pune in continuare presiune pe olteanul Coica, cunoscand afacerile murdare cu medicina muncii, cu stampilele medicilor si alte furtisaguri
    -dottore Coica nu va ceda deoarece este dator pentru Dragnea care a primit lucrari la Tasnad si pe Autostrada Oasului, dar Teldrum Alexandria mai vrea niste lucrari de canalizare, chelul va raspunde cu terorizarea directorilor penelisti si a nevinovatului Babut care e asa de prost ca ii si place numa sa apara pe poze undeva langa sefu’
    -afemeiatul Stejeran pentru o functie banoasa de director este in stare de orice
    -penelistul Matuz “Buti” pentru o functie banoasa de director este in stare de orice
    -penelistul Cristi Zaha fost director de cimitir, pentru o functie banoasa de director…stiti mai departe
    -fraierul de Leitner care a realizat acest megaproiect sta in birou si joaca solitaire

    Felicitari satmarenilor, au ales cea mai buna echipa, dreptate pana la capat!

  5. griga Răspunde

    Oameni buni , firma de consultanta e Louis Berger adica Dicu Levente Zsolt, iar cea de proiectare e Confort Design adica Dicu Levente Zsolt cu vajda zsolt.
    Dna se pishe pe noi efectiv, ne da doar praf in ochi cu afaceri mici

    • UN ALT SATMAREAN Răspunde

      Culmea ironiei VAIDA ZSOLT este parte in proiect si totusi isi distruge cu buna stiinta munca,oare de ce face acest lucru?Daca proiectul este prost facut ar trebui sa plateasca el refacerea si eventualele corecti. Apropo ZM SM are ca model Oradea,Cluj Napoca si Baia Mare,daca Rentea nu era parte in proiect probabil ca mai trecea multa apa pe Somes pina cind se infiinta. Intr-un proiect o parte f. importanta este reprezentata de culegere de date,redactare,scriere,avizare,licitatii si rambursare Rentea stie sa faca toti acesti pasi.

  6. Baba Novac Răspunde

    RETARDATUL STEF SI IMBECILUL GOVOR VOR SA PUNA MANA PE CEI 105 MILIOANE DE EUROI DE LA APASERV!

    DIN EXPERIENTA ANILOR TRECUTI REIESE CA SEFII JUDETULUI AU REUSIT SA FALIMENTEZE SI SA DUCA DE RAPA TOT CE A FOST LA MANA LOR: LUNA SES, BIBLIOTECA, ETC. ACUM E RANDUL SECIETATII DE APA-CANAL…

    SATMARENI! TREZITI-VA! JOS MAFIA GOVOR-STEF! PUSCARIABILII!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.