Ultima actualizare: azi, 16:16
Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 2 – Suprafața

casa de visO casă nouă, o suprafață cât mai mare?

Am observat că majoritatea clienților care aleg să își cumpere o casă au tendința să supra-aprecieze spațiul de care vor avea nevoie (suprafața) fie pentru că în locuința actuală nu au suficient spațiu, fie că se pregătesc pentru viitor (nașterea unui copil, spre exemplu).

Eu te sfătuiesc să îți cumperi o casă care să fie croită pentru măsura ta cât și pentru nevoile tale existente. Calculează-ți spațiul pe care ți-l dorești în acest moment și include în această ecuație și evenimentele de care ești sigur că se vor întâmpla în următorii 5-10 ani.

Nu este necesar să îți achiziționezi o casă în care să îți poți găzdui rudele sau prietenii atunci când vin în vizită. Cu siguranță că poți găsi și alte soluții, alături de dezvoltator, pentru a rezolva și astfel de situații fără să fii nevoit să adaugi o cameră sau mai multe casei tale.

Costurile realizării unei camere în plus, față de cât ai nevoie în mod real, te pot obliga să renunți la posibilitatea de a-ți lua concediu, pentru o perioadă de mai mulți ani, să renunți la mașina dorită, la mobila pe care o preferai, etc.

Determină care îți dorești să fie suprafața pentru fiecare cameră pe care ți-o dorești în funcție de dimensiunile locuinței actuale și rezistă tentației de a-ți dubla suprafața totală pentru a evada din strâmtoarea unui bloc.

Dacă, în momentul de față, living-ul tău are 16 m2,care ar fi o suprafață care să te satisfacă, în mod real? 22 metri pătrați, 24 metri pătrați? Atunci de ce să îți construiești un living de 40 mp?

Sfătuiește-te cu dezvoltatorul sau cu agentul tău imobiliar astfel încât să poți vedea o imagine tridimensională a fiecărei camere, imagine care să includă și ușile, ferestrele și piesele importante de mobilier.

suprafata

Vizualizează-ți casa, cu toate detaliile sale, înainte să oferi primul bănuț pentru construcție sau achiziție!

Dacă procedezi în acest mod, după cumpărarea casei, nu va mai fi nevoie să îți faci un (nou) credit doar ca să îți cumperi mobilierul de bază. Vei face economii importante pe care le poți investi, mai apoi, în decorațiunile interioare ale căminului tău.

Nu vei mai alerga după cele mai ieftine oferte pentru anumite materiale ci chiar vei avea o posibilitate reală de a decide să îți cumperi ce îți place, nu ceea ce  îți poți permite!

 

Cristian Budău Boloban

www.davilasconstruct.ro

Un comentariu

  1. victor Răspunde

    Asa da! Imi place articolul, este obiectiv, clar, pragmatic, de natura sa informeze realist cititorii care doresc sa demareze o asemenea investitie.
    😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.