Ultima actualizare: azi, 20:09
Totul despre sex

Sportul

sport copiiSportul este esential pentru un copil in crestere. Alaturi de o dieta sanatoasa si echilibrata, sportul contribuie la asigurarea densitatii osoase si la prevenirea osteoporozei. Asigura totodata o conditie fizica buna si ajuta la prevenirea obezitatii. Cu toate acestea numai 60% dintre fetele de varsta scolara fac cele 60 de minute de sport recomandate pe zi, si un procent ingrijorator de fete de varsta prescolara nu fac aproape deloc miscare.

            Porneste cu dreptul si include sportul in rutina zilnica a fiicei tale cat mai devreme posibil. Sugarilor si copiilor mici, in general le place foarte mult sa inoate, iar orele de gimnastica pentru copii le pot trezi simtul aventurii. Apoi pe masura ce fetita ta creste, obisnuieste-o sa mearga la scoala pe jos sau cu bicicleta. Daca mergi si tu impreuna cu ea, vei face un lucru benefic si pentru propria sanatate!

            Din nefericire, multe dintre fete evita sportul din copilarie, pentru ca il percep ca pe ceva baietesc, sau sunt prea sfioase pentru a iesi afara in sort. Chiar daca o fata stramba din nas la ideea unui sport competitiv, multe scoli ofera azi optiuni mai atractive, cum ar fi dansul, exercitiile Pilates, yoga sau chiar kick-boxing.

Un corp tonifiat este un corp atractiv, lucru care devine tot mai important pe masura ce fetele se apropie de pubertate. Din nefericire, multe fete vad restrictiile calorice drept singura modalitate de a ramane slabe, insa activitatea fizica reprezinta o metoda mult mai eficienta de tonifiere a corpului, mai ales la aceasta varsta.

            Inscrierea fiicei tale la un curs special de sport ar putea sa o indrepte in directia buna, mai ales ca astazi multe celebritati promoveaza mentinerea conditiei fizice prin sport. Unele sali de sport primesc si copii sub 11 ani, dar acest grup de varsta nu trebuie sa utilizeze aparate cu greutati care ar putea fi periculoase pentru un organism aflat in crestere.

 

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.