Ultima actualizare: azi, 11:46
Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 6 – Suprafața de teren

davilas suprafata de terenCare ar fi suprafața optimă de teren pentru o casă?

Și din acest punct de vedere este necesar să analizezi care sunt nevoile tale reale cu privire la noul tău cămin.

Până la urmă, îți dorești o casă care să fie un ”colțișor de Rai” pentru tine și pentru familia ta? Sau obiectivul tău este să intri în domeniul agriculturii și să ai suficient teren la dispoziție încât să cultivi porumb, grâu, ovăz și altele asemenea?

Sfatul meu, dacă îți construiești sau îți cumperi o casă în scop familial, este ca suprafața de teren să nu fie nici foarte mare încât să îți ia o întreagă vară ca să îți tunzi gazonul…

Însă nici foarte mică încât să nu îți permiți să îți construiești un spațiu de joacă pentru copii, un spațiu pentru grătar, pentru o grădină sau o seră, etc.

Studiile realizate pe mai multe eșantioane de prospecți din România, care se aflau în plină căutare pentru o casă, au dezvăluit că suprafața ideală a terenului, pentru o locuință de familie, este de aproximativ 500 m2 sau 5 ari de teren.

Și, din proprie experiență îți mărturisesc că poți face foarte multe în interiorul acestor 500 m2! Loc de joacă pentru copii, un spațiu verde, o grădină, o seră, un foișor, o terasă… posibilitățile sunt nelimitate!

Îmi doresc să îți mai atrag atenția și asupra unui alt aspect. Dintre toate lucrurile pe care este nevoie să le iei în considerare atunci când îți calculezi bugetul pentru noua ta casă, 1 m2 de teren reprezintă cel mai variabil element, cel puțin din punct de vedere al prețului.

Așadar, este foarte bine să ai o viziune pentru fiecare metru pătrat pe care intenționezi să îl achiziționezi. Ai nevoie de foarte multă claritate astfel încât să îți dai seama cum vei folosi fiecare unitate în parte.

Suprafața terenului este factorul care influențează cel mai mult bugetul pe care ți l-ai stabilit pentru proiectul primei tale case așa că gândește-te foarte bine care sunt nevoile tale reale.

Și nu intra în capcana exceselor. Mai precis, de la suprafața prea mică și înghesuită de care ai avut parte în locuința anterioară (o garsonieră sau un apartament) la o suprafață mult prea mare din dorința de a te simți eliberat.

Alcătuiește un plan, alături de dezvoltator, care să includă toate elementele viziunii tale.

 

Cristian Budău Boloban

www.davilasconstruct.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.