PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Gergo Butka: Ce am putea face din 100.000 de euro?

Consilierul local Gergo Butka a anunțat că este împotriva achiziționării unui patinoar din bani publici, el abținându-se de la vot. El și-a motivat decizia într-o adresă transmisă atât Primăriei cât și presei locale, arătând totodată și cum consideră că ar putea fi cheltuiți acești bani.

Potrivit acestuia, niciun specialist al Primăriei „nu a scris trei propoziții despre această investiție: unde se dorește amplasarea, cum ar funcționa, nu există niciun plan de implementare, nicio analiză de cost, doar un cuvânt intr-un tabel: “Patinuar”, aşa frumos cu U. Împreună cu mai mulţi consilieri din toate partidele, am considerat neîntemeiat şi nu am acordat aviz favorabil pentru această poziţie. Printr-un miracol, a re-apărut în tabelele excel…”.

În opinia sa, în regiune sunt numeroase firme care prestează astfel de servicii iar dacă administrația dorește să acorde gratuitate pentru sătmăreni, costurile de tichete pot fi acoperite de Primărie.

„Pe lângă suma de achiziţie de 100 de mii de euro mai apar și alte costuri: transport sezonier, depozitare, asamblare-dezasamblare, mentenanță, eventuale reparații. Ați calculat aceste sume? In cât timp se amortizează investiția? Investiţia se realizează din bani publici, din impozitul sătmărenilor. Dacă impozitul anual pentru un apartament este de 200RON, câte familii trebuie să scoată banii din buzunar pentru a acoperi această cheltuială? 2.250 de familii vor contribui pentru ca alţii să se dea cu patine. Asta am putea numi <infantilism economic>”, a  precizat Gergo Butka.

 

Gergo Butka a dat şi exemplificat cum ar putea fi cheltuiţi aceşti bani:

În încheiere, consilierul îşi transmite deschiderea în ce priveşte colaborarea cu conducerea primăriei.

„Eu v-am demonstrat încă din primele zile ale activităţii mele deschiderea şi obiectivitatea ceea ce aş dori să menţin şi în continuare: dacă veţi avea iniţiative benefice pentru Satu Mare, eu voi fi partener…”, a încheiat Gergo Butka.