Ultima actualizare: azi, 18:26
Locale

Gergo Butka: Ce am putea face din 100.000 de euro?

gergo-butka-patinoarConsilierul local Gergo Butka a anunțat că este împotriva achiziționării unui patinoar din bani publici, el abținându-se de la vot. El și-a motivat decizia într-o adresă transmisă atât Primăriei cât și presei locale, arătând totodată și cum consideră că ar putea fi cheltuiți acești bani.

Potrivit acestuia, niciun specialist al Primăriei „nu a scris trei propoziții despre această investiție: unde se dorește amplasarea, cum ar funcționa, nu există niciun plan de implementare, nicio analiză de cost, doar un cuvânt intr-un tabel: “Patinuar”, aşa frumos cu U. Împreună cu mai mulţi consilieri din toate partidele, am considerat neîntemeiat şi nu am acordat aviz favorabil pentru această poziţie. Printr-un miracol, a re-apărut în tabelele excel…”.

În opinia sa, în regiune sunt numeroase firme care prestează astfel de servicii iar dacă administrația dorește să acorde gratuitate pentru sătmăreni, costurile de tichete pot fi acoperite de Primărie.

„Pe lângă suma de achiziţie de 100 de mii de euro mai apar și alte costuri: transport sezonier, depozitare, asamblare-dezasamblare, mentenanță, eventuale reparații. Ați calculat aceste sume? In cât timp se amortizează investiția? Investiţia se realizează din bani publici, din impozitul sătmărenilor. Dacă impozitul anual pentru un apartament este de 200RON, câte familii trebuie să scoată banii din buzunar pentru a acoperi această cheltuială? 2.250 de familii vor contribui pentru ca alţii să se dea cu patine. Asta am putea numi <infantilism economic>”, a  precizat Gergo Butka.

 gergo-butka-patinoar-2

Gergo Butka a dat şi exemplificat cum ar putea fi cheltuiţi aceşti bani:

 • Din 100.000 de euro se pot efectua reparații de 10.000 de euro la 10 grădinițe sau școli din oraș.
 • Din 100.000 de euro s-ar putea cumpăra 600 de geamuri termopan pentru instituțiile de învățământ ca generația viitoare să nu stea în frig.
 • Din 100.000 de euro s-ar putea construi 5 terenuri de joacă, de care s-ar bucura copiii sătmăreni români, maghiari, şvabi sau rromi.
 • S-ar putea acoperi costuri de servicii sociale pentru mii de oameni nevoiași, oameni care nu au bani pentru ghete, nici vorbă de patine.

gergo-butka-patinoar-3

În încheiere, consilierul îşi transmite deschiderea în ce priveşte colaborarea cu conducerea primăriei.

„Eu v-am demonstrat încă din primele zile ale activităţii mele deschiderea şi obiectivitatea ceea ce aş dori să menţin şi în continuare: dacă veţi avea iniţiative benefice pentru Satu Mare, eu voi fi partener…”, a încheiat Gergo Butka.

19 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  domnule consilier aveti tot respectul meu! este un material excelent pacat ca Doctorul nu va intelege nimic din aceste motive 🙁

 2. x Răspunde

  RESPECT! Un consilier cu coloana vertebrala!

 3. Galiano Răspunde

  da poate ar fi mai simplu daca nu am avea atitea chermeze in oras pe banii primariei si costiri ridicate cu tot felul de formatii si artisi.A facut cineva calculul ,cit se cheltuieste intr-un an???
  poate atunci ar fi suficient si de un patinoar…
  O MAI BUNA GOSPODARIRE AL BANULUI PUBLIC….TOTI AU URECHI DE AUZIT DAR NIMENI NU AUDE…DOAR BUZUNARUL LOR SE DESCHIDE…..

 4. sm Răspunde

  A si este patinuarul este numai un exemplu minor din bataia de joc fata de banul public pe care COIca o practica in acest oras,toata activitatea lui este pe organigrama si proiectrle de la Ilyes,in 2 ani nu a facut nimic.
  Primari tineri cu viziune ca si Butka sau Ratiu care sant creativi si intreprinzatori are nevoie orasul nu expirati si neseriosi ca Dorel cu echipa lui de asistente(Marchiis si Rentea) aduse de la el de la firma.
  DEMISIA DORELE CA NU MAI MERGE CU GARGARA PAPAGALULE…..

 5. Cetatean Răspunde

  Respect!!!

 6. polgar Răspunde

  Acest pseudo -primar inconpetent cu nume predestinat COIca Dorel Costel jigneste pe toti consilierii locali care ii atrag atentia cand greseste pe probleme administative,nu pricepe mare lucru din administatie dar bate din gura si minte ca si cand totul ar fi perfect fiind ajutat de toti betivii ca Victor,care il pupa in cur decate ori trebuie,DEMISIA daca ai un pic de omoare maiCOIca .

 7. Cocojumbo Răspunde

  Va multumesc ca aveti curajul si puterea sa faceti astfel de campanii aratindu-ne ca nu toti politicienii sint picati in cap. Va doresc suces si cit mai mare sustinere din pasrtea populatiei. Dece nu lasati populatia municipiului satu mare sa voteze? Credeti ca vor fi surprize?

 8. vasile Răspunde

  felicitări Butka Gergo, deşi eşti foarte tânăr gândeşti pozitiv, ai idei inovatoare şi eficiente în folosul comunităţii locale, comparativ cu politicienii din USL pe care-i interesează numai interesele personale. Eşti printre puţinii oameni – consilieri locali – care au reuşit să-l pună la respect pr primarul Coica care a fraierit pe sătmăreni.

 9. satmarean Răspunde

  Cand vad initiative din acestea imi aduc aminte ca mai exista speranta… ca ceva se va schimba odata si in bine

 10. maxx Răspunde

  Hajrá,,Szatmári Srácok,,

 11. srek Răspunde

  ati avut orasul pe mana atittia ani si tot nu ati facut nimika iar acum va doare ca nu mai aveti contractele cele banoase……ce initiative ati avut pe vremea lui gyusika??? aducerea lui vakond si a firmelor din ungaria….guvernarea udmrpdl am vazut si pe aia si pe a udmr satmareana si nu ati venit atunci sa aratati cum cheltuiti voi banul publica dar am vazut firmele dominium &comp ce faceau…..

 12. Oli 1921 Răspunde

  Dle Butka cum ati votat la acest proiect??? (intrebare retorica)

  • Gergo Butka Răspunde

   M-am abţinut de la vot: am fost de acord cu celelalte capitole si cu modificari, mai puţin cu această investiţie.

 13. vasile goldis Răspunde

  acest mare consilier ,nu-i pronunt numele…., io zic ca o sa aduca orasul satu mare la nivelul orasuli LINZ , glumeam…. o sa ajunga si asta vreun erou??? lasa-ne

 14. vlad Răspunde

  ar putea salva caminul de batrani din Viile SM

 15. zilele partium Răspunde

  in occident elevii au o ora de educatie fizica si sport la piscinele si patinoarele din oras sau din localitatile apropiate!
  domnilor de la iudemereu…cand ati fost la putere cu pedeleii ati inventat o gramada de sarbatori si festivaluri, ati adus firme prietene si ati papat banii orasului si judetului…..( greu in opozitie ….sa treci pe langa macelarie si sa te uiti pe la vitrine?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Salon VIP la secția Ginecologie a Spitalului Județean

În cursul zilei de azi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, la secţia Ginecologie, a fost inaugurat  în prezenţa conducerii...

Închide