Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Târgul mărţişorului tradiţional, la a II-a ediţie în Negreşti-Oaş

martiosor-2014Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ din oraş organizează, în perioada 27 februarie – 1 martie, a II-a ediție a Târgului Mărţişorului Tradiţional. Târgul se va deschide joi, 27 februarie, în centrul oraşului Negreşti-Oaş.

Scopul evenimentului este acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialului artistic al copiilor (școlari și preșcolari din Negrești-Oaș) prin realizarea unor creații artistice originale. Obiectivele proiectului sunt: stimularea creativităţii și dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească şi identificarea propriilor valori artistice și ale comunității din care fac parte. Grupul ţintă este constituit din elevi de la instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș, preşcolari, cadre didactice şi reprezentanţi ai comunităţii locale.

În cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii vor realiza mărțișoare tradiționale și felicitări, utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse și încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului. În final, în perioada 27 februarie – 1 martie, fiecare instituţie de învăţământ va pregăti un stand în centrul oraşului Negreşti-Oaş, unde vor fi expuse spre vânzare mărțișoarele și felicitările realizate de elevi şi de meşterii populari. Spațiul pentru amenajarea standului va fi pus la dispoziție de primărie. Exponatele vor fi vândute pe durata târgului, banii încasați urmând a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, spune că scopul organizării acestui târg este de a implica negreşteni, în special pe cei mici, în viaţa comunităţii şi de a conştientiza importanţa artei tradiţionale. Aceasta a precizat că cele mai frumoase standuri vor fi premiate de Primărie şi Consiliul Local.

2 comentarii

  1. ana Răspunde

    foarte fruos din partea elevilor de la inita nadron luna care cu ajutorul doamne fanea Irina am realizat cel mai frumos targ nea placut mult sa fim cu doamna profesoara care din bani ei a facut toate martisoarele noi am lucrat aproape 2 saptamani chiar si la ore in clase dar desi au fost uni profi care sau opus a fost ok

    • andron Răspunde

      Ana, ana, da analfabeta te-o mai făcut mă-ta! O gașca murdară de troglodiți, asta sunteți acolo, in frunte cu Natalita popii care nu-i așa de sfântă, pe cât crede tatăl său.
      Urmează cancanuri cu preotese rele de musca!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.