PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD Satu Mare vrea să ia 35-40% la alegeri. Mircea Govor: Unii fac dinţi la greblă, alţii fac pe nebunii, alţii fac circ!

Conducerea PSD Satu Mare şi-a exprimat public astăzi sprijinul pentru consilierul judeţean Ciprian Ardelean, candidat pentru postul de deputat în colegiul 2.

Ciprian Ardelean este un avocat de succes, care a avut rezultate foarte bune, a avut câteva procese câştigate şi chiar de răsunet. Este consilier judeţean din 2008, absolvent al facultăţii de drept şi psihologie, este doctorand. Sătmărenii noştri pot să aleagă ca în Parlamentul României candidatul nostru să câştige Colegiul 2“, a spus preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor.

Acesta a mai menționat că PSD este pe primul loc la nivel național și la nivel județean.

Primarul Dorel Coica a ţinut să precizeze că este foarte normal faptul ca PSD-ul să fie reprezentat de către un PSD-ist.

Au fost tot felul de zvonuri, de discuţii că alţii ar fi vrut să vină la noi să candideze. Nu mi se pare normal să avem discuţii dese pe tema asta. Ciprian este un tip serios, luptător, a avut un scor foarte bun data trecută când în colegiul 5 era cât pe ce să-l bată pe actualul deputat Kereskenyi, în condiţiile în care Ciprian a fost foarte puţin sprijinit de PSD pentru că am avut noi o problemă. Eu îl sprijin pe Ciprian, are mai mult de jumătate din electorat pe teritoriul municipiului Satu Mare, e vorba de Carpaţi I, Carpaţi II şi Micro 17, acolo eu am avut un scor foarte bun, am câştigat detaşat, e vorba de aproape 4.000 de voturi în lupta cu fostul primar“, a spus primarul.

Cuvinte de laudă a avut și Manuela Rogoz, anunțând că organizaţia judeţeană de femei a partidului îl susţine.

Ciprian Ardelean a spus că priveşte această propunere de candidatură ca pe o răspundere în faţa cetăţenilor şi a colegilor de partid.

Ne angajăm într-o luptă în care ne aşteptăm ca mijloacele cu care ceilalţi contracandidaţi se vor lupta să nu fie cele mai ortodoxe. O parte dintre ceilalţi contracandidaţi şi-au început deja campania electorală. Am asistat la candidaturi din partea diferitor electori, de diferite profesii, cred că în Parlamentul României este nevoie în primul rând de jurişti. Parlamentarii pe care oamenii îi trimit în acest for legislativ trebuie să se privească în primul şi primul rând la legi, drept pentru care cred că este inoportun ca din poziţia în care noi şi ceilalţi candidaţi să promitem a face poduri, drumuri, a trimite bani. Am insistat asupra drumurilor şi podurilor pentru că sunt unii care se tot laudă că fac drumuri, poduri, şi se pare că acum vor să candideze din nou. Alţii, sau poate şi aceiaşi, sunt încărcaţi de dosare grele de corupţie. Cred că oamenii nu sunt chiar atât de naivi să nu-şi dea seama pe cine votează“, a spus Ardelean.

El consideră că PSD porneşte cu prima şansă în această campanie.

Potrivit acestuia, drumul Satu Mare – Odoreu – Medieşu Aurit – Apa a fost finanţat de „ministerul colegului şi prietenului nostru Dan Şova, nicidecum de vreun alt minister, fie el al Transporturilor”, iar dacă există vreun merit acesta este al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

În vreme ce Ciprian Ardelean le-a urat contracandidaţilor „mult succes”, Mircea Govor l-a completat „să piardă”.

Unii fac dinţi la greblă, alţii fac pe nebunii, alţii fac circ şi fiecare încearcă să facă ce poate să facă. Ciprian o să facă ceea ce face un avocat, un jurist care are o vechime de 11 ani în domeniu. Eu sunt ferm convins că este omul care trebuie să ajungă în Parlament. Nu-mi rămâne decât să-mi pun speranţa în doamne că vor şti să aleagă văzând un chip de bărbat frumos, nu de orice arătanie, şi domnii, bineînţeleles, pentru că majoritatea iubesc partidul nostru, îl vor alege pe Ciprian”, a mai arătat Govor.

 Preşedintele Mircea Govor crede că atât la nivel judeţean cât şi pe colegiul 2 PSD Satu Mare va lua undeva între 35-40% iar Ciprian Ardelean va deveni parlamentar.

În privinţa relaţiei cu fostul co-preşedinte al USL Satu Mare, Mircea Govor a spus că este „adversar politic”.

E dur spus atac, eu vreau să fie o competiţie civilizată. Normal că cineva dacă ştie ceva despre celălalt poate să folosească, dar eu zic că între noi prin atacuri murdare nu trebuie să ieşim în evidenţă”, a mai punctat Govor.