PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderii PDL: Silaghi e disperat după imunitate, Diaconescu a venit s-o caute pe Elodia

Liderii PDL Satu Mare au criticat astăzi trecerea lui Ovidiu Silaghi de la PNL la PSD, considerând că acesta este disperat după imunitate din cauza problemelor cu DNA.

Asistăm în ultima perioadă de timp la foarte multe trădări, guvernul trădează poporul român, îşi trădează şi propriul electorat şi nu ne mirăm, noi o ştiam şi chiar am spus-o de foarte multe ori. Pe plan local asistăm la lovituri sub centură la răsturnări de situaţii şi nu în ultimul rând la trădări. PSD-ul, prin preşedintele organizaţiei judeţene, chiar şi prin preşedintele la nivel naţional Ponta şi secretarul general Dragnea, şi-a trădat electoratul din Satu Mare, pentru că în urmă cu câteva săptămâni , într-o conferinţă de presă îşi anunţau candidatul pentru colegiul 2 şi au intrat din acel moment în competiţie“, a declarat președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan.

Liderul PDL consideră că Silaghi nu are nicio șansă să recâștige mandatul din Colegiul 2 și este de părere că și UDMR participă la acest „blat” deoarece membrii uniunii au uitat să-şi pună însemnul electoral, tulipanul, pe buletinul de vot.

Am observat cu mare stupoare că acel până nu de mult preşedintele PNL, care se lăuda cu valorile dreptei, cu istoria pe care o duc în spate ei ca şi partid istoric, care îşi flutura întotdeauna batistuţa şi cravata galbenă, dintr-o dată s-a lepădat de acele valori şi a trecut în barca PSD din foarte mare disperare. Şi el şi-a înşelat atât colegii de partid şi electoratul. Ar trebui să fiu ipocrit să spun că le plâng pe umeri, mă aşteptam la aceste lucruri deşi nu cred că ar trebui să fie normale pentru un stat democratic. Cred că disperarea d-lui Ovidiu Silaghi este foarte mare, dânsul a mai trădat electoratul atunci când a fugit de pe Colegiul 2, colegiu în care a primit votul alegătorilor, de braţul lung al justiţiei în Parlamentul European. Văzând că şefii lui de partid nu-l mai susţin, adică nu este trecut în fruntea listei pentru europarlamentare s-a răzgândit şi a ajuns să ceară din nou votul sătmărenilor pentru Colegiul 2. Numai că, din păcate, nu are nicio şansă pe Colegiul 2. Motivul principal este că noi am anunţat un candidat foarte bun, care va câştigat voturile, în persoana colegei noastre Ileana Blidar“, a mai spus Mureşan.

Deputatul Andreea Paul a fost mult mai directă la adresa contracandidaţilor din Colegiul 2.

Sper că nu ne vor învăţa că trădarea este o virtute în Satu Mare. Toate aceste mărgele false, pătate de corupţie şi de traseism politic care s-au aliniat la competiţia electorală în Colegiul 2, fie că e vorba de Silaghi, de Băbăşan, de Bota. Ileana Blidar egal seriozitate, profesionalism, fapte şi forţă, Ovidiu Silaghi egal traseism politic, trafic de influenţă, dosar de corupţie. PNL, parcat în ograda PSD. Dan Diaconescu a venit în Satu Mare să o caute pe Elodia. Sergiu Băbăşan – trei partide în doi ani. Nu s-au inventat atâtea partide politice în câte poate şi Sergiu Băbăşan. Apare evident întrebarea: la anul în ce partid va fi? UDMR intră în lista trădărilor, uitarea a fost intenţionată pentru că ea însoţeşte o persoană candidată cu notorietate mică, deci mesajul pe care-l transmite UDMR electoratului este: v-am trădat voit pentru PSD. Aşadar, apare întrebarea: pe cine alegeţi? Un penal, un circar, un traseist, un trădător sau o trădătoare, sau o profesionistă?”, a spus Andreea Paul.

Ileana Blidar, candidatul PDL pentru mandatul de deputat în colegiul 2 s-a deplasat prin comunele județului Satu Mare și a descoperit numeroase probleme ale cetățenilor. Până acum nu s-au găsit soluții pentru problemele locuitorilor sătmăreni pentru a nu mai pleca de acasă și a nu-și lăsa copiii singuri în țară. Candidatul Ileana Blidar, din postura de parlamentar, va dori să inițieze un proiect de lege prin care vrea interzicerea exportul de cherestea din țară.  

Masa lemnoasă se vinde pe bani mărunți la export. Înainte de revoluție Satu Mare avea cherestea suficientă. Acum se cumpără din Suceava, Caraș Severin, pentru că pădurile noastre s-au cam tăiat. Vrem să nu mai vindem nimic la export fără valoare adăugată”, a declarat Ileana Blidar.

Revenind la contracandidații ei de pe colegiul 2, Ileana Blidar transmite sătmărenilor să fie foarte atenți pe cine își pun ștampila de vot.

Toți sunt trădători, lași, să nu mai vorbim de Silaghi. Ați văzut ce a făcut. Aseară a prezidat o ședință la PNL, prin care le-a spus că se va întoarce după o lună. Ce să credem din acest lucru, oameni buni? Adică tu te-ai înscris în PSD și vii și ții ședințe la PNL? Partidul Național Liberal nu este o familie, nu este familia lui Silaghi. Asta trebuie să înțeleagă și sătmărenii și întreg județul. Este o bătaie de joc la adresa sătmărenilor. Transmit sătmărenilor să aibă încredere în mine. Eu nu am nevoie de imunitate, nu are de ce să-mi rușine, nu sunt șantajabilă. Alături de Andreea Paul vreau să facem bine pentru Satu Mare ”, a mai afirmat Ileana Blidar.

Prezent la conferința de presă, consilierul local PDL din Odoreu, Nicolae Fodor l-a criticat pe primarul comunei, Dumitru Pop, după incidentele de la Zilele comunei Odoreu.

Domnul primar, zmeul Mitică, nu a ținut cont de nimic și văzându-se pe scenă, a început să facă campanie electorală directă pentru PSD, aducându-ne nouă, consilierilor locali pdliști tot felul de jigniri, tot felul de minciuni cu care noi nu am fost de acord. Este o minciună că s-a huiduit, noi nu am strigat decât ”Și noi suntem români”. A mințit că noi ne-au opus pentru multe proiecte cu drumuri, a mințit efectiv că are hotărâre de consiliu local ca oficialitățile să nu ia cuvântul pe scenă. Dar asta îl caracterizează pe el. Noi, consilierii PDL nu ne-am opus niciodată la vreun proiect bun pentru comuna noastră. Dimpotrivă, am susținut proiectele. Suntem foarte mândri că am stopat hoția din comuna Odoreu”, a spus Nicolae Fodor.