PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liberalii sătmăreni votează cu Klaus Iohannis la preşedinţia PNL

 PNL Satu Mare va avea 25 de delegaţi la congresul PNL de sâmbătă, aceştia fiind împuterniciţi de Delegaţia Permanentă să voteze cu Klaus Iohannis. De asemenea, delegaţia a mai decis cu majoritate de voturi fuziunea cu PDL, însă doar cu păstrarea denumirii şi însemnelor PNL.

Preşedintele filialei municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef, consideră că unirea forţelor PNL şi PDL se poate face doar dacă membrii PDL se înscriu în PNL.

Delegaţia Permanentă a decis să-l susţinem pe Klaus Iohannis, asta înseamnă că ne supunem acestei decizii. Colegii mei au mai decis fuziunea cu PDL, dar cu o singură condiţie, cu păstrarea Codului Fiscal al PNL. Vreau să fim foarte atenţi, nu vorbim de legea privind Codul Fiscal, vorbim de Codul fiscal al PNL, care să nu se modifice. Asta este o garanţie că ne păstrăm identitatea, culorile, denumirea partidului. Eu aşa văd această fuziune, că toţi din PDL se înscriu în PNL, altfel noi nu o acceptăm, aşa am votat. Ce se va mai întâmpla o să vedem“, a declarat Ştef.

În privinţa declaraţiilor preşedintelui interimar al PNL, Romeo Nicoară, cu privire la sancţionarea celor care continuă dialogul cu PSD, Ştef a spus că există majorităţi constituite după alegerile locale ce nu pot fi destabilizate.

Sunt majorităţi constituite în momentul de faţă în Consiliul Judeţean, în consiliile locale, municipal. Nu poţi să-ţi asumi o destabilizare a unui consiliu, a unei instituţii şi funcţionarea ei. Sătmărenii nu ne-au votat să stăm în circuri şi conflicte”, a spus Ştef.