PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Romeo Nicoară: PNL va uni dreapta și la Satu Mare, dar fără impostori (Interviu)

Romeo Nicoară, președinte interimar PNL Satu Mare

PortalSM: E pregătit PNL aici la Satu Mare de marile decizii anunțate la București?

Romeo Nicoară: Da, PNL în toată România are un drum clar azi: este cel mai puternic partid al dreptei și va da președintele României. Am discutat personal de mai multe ori cu domnul Klaus Iohannis în aceste zile. Am fost de acord împreună că PNL va reuși în proiectul marelui partid de dreapta. Avem și înțelepciunea și deschiderea de a construi o forță unită și puternică.

PortalSM: De ce sunteți așa sigur?
Romeo Nicoară: În primul rând pentru că am văzut determinarea domnului Iohannis și pentru că PNL va fi un partid de 1500 de primari. Adică aproape jumătate câți sunt în România, mai mult decât adversarul nostru de azi PSD. Vom fi astfel capabili să oprim PSD din jocurile murdare pe care le face în țară. Vă imaginați că un partid cu 1500 de purtători de cuvânt, în toate colțurile țării, are o cu totul anvergură în a transmite mesajele sale românilor.

PortalSM: Chiar și la Satu Mare?
Romeo Nicoară: Da. Eu am vorbit în ultimele săptămâni cu zeci și zeci de oameni, oameni obișnuiți sau oameni de partid din toate localitățile județului, din municipiu, din orașe, din zona rurală. În primul rând cei care contează pentru mine oamenii simpli, baza partidului cum se spune, cei care cred sincer în valorile PNL, toți vor să mergem pe acest drum al dreptei. În al doilea rând sătmărenii ne cer să fim fermi și să ne batem pentru ca PNL și dreapta să aibă o voce puternică, unită, la Satu Mare. Vedeți, chestiunile astea care s-au întâmplat recent cu găști care au pus mâna pe partide ca să-și facă interesele personale sunt privite cu maxim dispreț. Ne uităm înainte și pot să vă spun, pentru că am asentimentul colegilor, partidul este deschis celor care cred în drumul PNL, în dreapta, dar nu către impostori. Același mesaj pot să vă spun că vine simultan și de la București.

PortalSM: Vorbiți de cei din PNL, dar este un mesaj și spre PDL?
Romeo Nicoară: Repet, românii așteaptă de la noi să fim acea forță care schimbă România, real, autentic, cu fața la occident. Cred că vom putea da foarte curând și la Satu Mare, împreună cu celelalte partide de dreapta, un semnal de unitate și să ne impunem punctul de vedere. PNL va uni dreapta și aici. Unii vor trebui să aleagă, ori merg cu PSD și minciunile zilnice ale acestora, ori aleg să contribuie la marea construcție de dreapta. Drum de mijloc nu mai există.