PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Conducerea ACL Satu Mare se constituie în câteva zile. Sediul va fi la PDL

Conducerea Alianţei Creştin Liberale (ACL) de la nivelul județului Satu Mare va fi constituită în cursul acestei săptămâni, urmând să se stabilească și noul sediu al alianţei la actualul sediul PDL din Piaţa Libertăţii, după ce PNL a pierdut sediul din Cuza Vodă.

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară, a afirmat că în urma congresului de la Bucureşti, când s-a decis constituirea ACL şi a candidatului unic la alegerile prezidenţiale, se vor constitui şi conduceri ale organizaţiilor judeţene. Conducerea ACL de la Satu Mare va avea probabil cinci membri PNL şi cinci PDL, prima întâlnire fiind programată joi.

În privinţa sediului, Romeo Nicoară a declarat că probabil acesta va fi la actualul sediu al PDL, din moment ce liberalii au pierdut sediul din Cuza Vodă.

“Sediul ACL ar trebui să fie la PDL având în vedere situaţia pe care o avem la Satu Mare, care nu ni se datorează nouă. Sediul PNL a fost pierdut de către conducerea PNL din aprilie 2014 printr-o decizie ilegală a conducerii de atunci şi a Primăriei Satu Mare. Noi vom contesta decizia în instanţă, vom avea un proces fiindcă sunt vicii de procedură atât în renunţarea la spaţiu cât şi la acordarea spaţiului către un ONG. Vom contesta decizia pentru a ne redobândi sediul“, a precizat Romeo Nicoară.

Conducerile PNL şi PDL au început deja efectuarea unor vizite în teritoriu pentru armonizarea organizaţiilor locale.

Va urma un pas logic, o discuţie deschisă cu consilierii judeţeni şi locali, referitor la opţiunea politică pe care vor să o aibă de acum încolo. Ştim că au ajuns în funcţii prin USL, unii mai au afinităţi spre USL, alţii nu. O să fie o discuţie comună şi vor fi întrebaţi ce opţiuni au, rămân în PNL-ul care se construieşte acum pe partea dreaptă sau se clasează pe partea guvernării, adică a stângii”, a mai punctat deputatul.