Ultima actualizare: azi, 13:10
Locale

Conducerea ACL Satu Mare se constituie în câteva zile. Sediul va fi la PDL

photoConducerea Alianţei Creştin Liberale (ACL) de la nivelul județului Satu Mare va fi constituită în cursul acestei săptămâni, urmând să se stabilească și noul sediu al alianţei la actualul sediul PDL din Piaţa Libertăţii, după ce PNL a pierdut sediul din Cuza Vodă.

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară, a afirmat că în urma congresului de la Bucureşti, când s-a decis constituirea ACL şi a candidatului unic la alegerile prezidenţiale, se vor constitui şi conduceri ale organizaţiilor judeţene. Conducerea ACL de la Satu Mare va avea probabil cinci membri PNL şi cinci PDL, prima întâlnire fiind programată joi.

În privinţa sediului, Romeo Nicoară a declarat că probabil acesta va fi la actualul sediu al PDL, din moment ce liberalii au pierdut sediul din Cuza Vodă.

“Sediul ACL ar trebui să fie la PDL având în vedere situaţia pe care o avem la Satu Mare, care nu ni se datorează nouă. Sediul PNL a fost pierdut de către conducerea PNL din aprilie 2014 printr-o decizie ilegală a conducerii de atunci şi a Primăriei Satu Mare. Noi vom contesta decizia în instanţă, vom avea un proces fiindcă sunt vicii de procedură atât în renunţarea la spaţiu cât şi la acordarea spaţiului către un ONG. Vom contesta decizia pentru a ne redobândi sediul“, a precizat Romeo Nicoară.

Conducerile PNL şi PDL au început deja efectuarea unor vizite în teritoriu pentru armonizarea organizaţiilor locale.

Va urma un pas logic, o discuţie deschisă cu consilierii judeţeni şi locali, referitor la opţiunea politică pe care vor să o aibă de acum încolo. Ştim că au ajuns în funcţii prin USL, unii mai au afinităţi spre USL, alţii nu. O să fie o discuţie comună şi vor fi întrebaţi ce opţiuni au, rămân în PNL-ul care se construieşte acum pe partea dreaptă sau se clasează pe partea guvernării, adică a stângii”, a mai punctat deputatul.

21 comentarii

 1. votant Răspunde

  o sa discutati la sediul pdl cu deputatul de ferentari de la ppdd si despre dosarul de complicitate la crima din 1993 din padurea noroieni?
  spune-mi cu cine te insotesti,ca sa iti spun cine esti…..

  • Fuctionar public Răspunde

   da mai multe detalii despre dosarul de complicitate la crima din 1993 din padurea noroieni?

   • dr. Ciomu Răspunde

    Nu are detalii.
    A prins si el din zbor un crampei de informatie, si-l flutura ca pe un steag de lupta…….in speranta de a denigra.

 2. laura bota Răspunde

  Vreau inapooooi in pdl sau ACL cum ii mai zice …. ma baga in seama si pe mine cineva ?
  Promit ca voi fi ascultatoare si voi da curs tuturor avansurilor .
  Politichia o am in degetul mic , pdl -istii stiu bine.
  Aici la Pîmp ma simt singura adica chiar sunt singura.

  • PMP-ist Răspunde

   stai flex ca suntem cam multi, si la filarmonica la lansarea candidaturii lui Cristian Diaconescu a fost plina sala.

   mai multi decit pnl-istii suntem la satu mare

 3. Erdei Dorel Răspunde

  …e laudabil articolul, macar prezinta realitatea…PNL raspunde greu deciziei conducerii de la Bucuresti. PDL se conformeaza. Daca citesc celelalte publicatii se poate vedea cu , spre exemplu azi, saptamana e “saptamana Ponta” iar articolele sunt publicate si dispuse sa-i fie favorabile, asociate cu alte elemente de traditie romaneasca si…se pare ca parte din penelistii din SM prin neparticiparea la actiunile pnl pdl demonstreaza ca sunt favorabili revenirii in prim loc a lui ponta, apoi prin asta a lui basescu in vederea continuarii unui conflict ce nu inteleg la ce le foloseste. sau adevarul o fi cel exprimat de Enatescu? Le este frica? si cand Iohanis are sansa sa devina presedinte ? (apropo: luati publicatiile si veti verdea asa… la SM in presa sunt insiruite articolele in favoarea saptamanii pontiene, cea a natiunii si a luptei sub tricolor cu sigla mandriei si prin ponegrigrea unei aliante ce-i ridica probleme…of of, oare cati cad intr-o astfel de manipulare? e manipulare oameni buni…asezati articolele si trasnsformati-le intr-un mesaj …sigur veti observa ca foloseste si lui pontica si lui basica…intra unul, intra celelalt…cad cei tarisi constienti de situatia in care zace drapelul national…Ponta si Basescu impreuna fiecare cu aripa lor favorita (sunt aripi de dezbinare) Asa ca ar fi bine sa fiti uniti vreo doua luni bune!

 4. babut dan Răspunde

  sper sa ma tina romeo pe linga el , promit o sa fiu o sluga buna de tot

 5. fost pdl-ist Răspunde

  Unul din sedile detinute de pdl-ul satmarean e repartizat pmp-ului. Asa ca nu intindeti coarda ca poate va ia si imnul Laura Bota.

 6. Julieta Răspunde

  Citeste cartea ” Copoiul pistruiat” de Ioan Coriolan Anitas, capitolul III pag. 45 – 72 si afli acolo TOTUL. Crima e crima! Iar aceasta este cea mai cumplita din intreaga istorie a Satmarului. Iar Romeo – Dormeo Nicoara este bagat pana in gat!

 7. cinefil Răspunde

  Ce tare! De ce nu se face un film de groaza?

  • alt cinefil Răspunde

   Ar fi fain un film de groaza mai ales ca Marcel criminalul si Romeo Dormeo complicele sunt prin SatuMare si ar putea sa-si interpreteze propriile roluri.
   Complicele Romeo Dormeo parca e ceva deputat acuma, vai de capul lui!

 8. partidul comumist roman Răspunde

  ACL nu v-a parcurge mult in aceasta haita, năstrușnică formulă de conducere din istorie, cu vreo sută de vicepreședinți si sa nu uitam de excluderea lui Quintus seniorul PNL.

 9. Croft Răspunde

  Observ ca tot de pmp si laura bota va maninca .
  Da si asa e vin toti nemultumitii din pdl, care nu vor sa dispara in pnl . Respectiv sunt satui de taranul de muresan

 10. matroz Răspunde

  @all:azi marele colonel Chis impreuna cu un alt miciman incercau sa bage sau sa introduca-cum le-o place unora-o masa in sediul fostului PDL.Nu intra si nu intra!Unii i-au sfatuit sa-l cheme pe Muresan si impreuna cu unsoarea lui Romeo de peste tot,sa incercerce.Altii le-au spus ca pot incerca mult si bine ca oricum nici nu intra nici nu se imbuca!!!Firesc era sa taie masa sau sa ramana ce-a mai ramas din urmasii lui Bratianu pe dinafara.Ce credeti ca faceau lucratorii cu vajnicul COLONEL slujbas???
  Daca vreti un raspuns sumar va spun:de ras!

 11. Grosu Eleonora Tatiana Răspunde

  Matrozule, ce vrei sa insinuezi cu lubrifiantul lui Romeo Dormeo?Ar putea avea vreo legatura cu faptul ca Romeo a divortat la 3 zile dupa casatorie? Vrea sa vorbeasca oare fosta doamna Nicoara?

 12. Reformatorul Răspunde

  Dupa ce urmasii lui Silaghi,Stef si Riscau, au evacuat PNL Satu Mare din sediu este firesc ca sediul ACL sa fie la PDL.

  • Mutu Răspunde

   Primarul COICA s-a umplut de glorie nereusind sa-i scoată pe pedelisti din sediul ocupat ilegal.Din nou Stimate primar ,daca pd nu mai exista,cum poate avea un sediu?
   Trezeste-teCoica,trezeste-teDoru,da-i afara pe acești neica nimeni fara partid.

 13. LIBERal Răspunde

  Dragă Victor,

  Nu sunt expert în genul epistolar, unul laborios, dar în câteva fraze și paragrafe sper să îți pot transmite esențialul și în primul rând principiul că șef de guvern poate fi orice cetățean care reușește să constituie o majoritate parlamentară care să îl susțină, în vreme ce cu șefii de stat lucrurile stau altfel, adică țara aceea îi sărută și se lasă sărutată de ei, stă la masă cu ei, sunt o singură ființă pe tot parcursul mandatului sau al mandatelor.

  Cum poți să-ți imaginezi că tu, Victor, ai putea fi o singură ființă cu România ? Îți pun această întrebare oarecum retoric și totodată îți reamintesc o serie de repere care te vor ajuta să răspunzi.

  În primul rând îți voi reîmprospăta memoria în legătură cu plagiatul, fiindcă la început nici nu știam că ești doctor în științe, iar când omul acela ți-a zis “dottore” am înnebunit fiindcă presimțeam ceva. Și când plagiatul uriaș a ajuns la public, ce să fac, Victor, cum puteam să întorc partidul din drumul pe care îl pusesem, nu toată lumea ar fi înțeles că trebuie să rup USL pentru un plagiat, deși eu știam că asta trebuia făcut.

  Apoi, în legătură cu cele întâmplate acum doi ani. Te rog să îți amintești câte luni de zile mi-ai spus, cel puțin o dată pe săptămână, cum ești sunat de către persoane importante din Europa și de peste Atlantic, care îți sugerează să îl îndepărtăm cu orice preț pe Traian Băsescu. Ziceai că nu-mi poți da nume, că tu ești șeful celui mai mare partid și pe deasupra și premier, dar să am încredere că așa stau lucrurile, iar tata socru îmi făcea cu ochiul și părea să confirme, în așa fel încât eram sigur, ori aproape sigur, că mesajele erau de la Obama și Merkel, de la Barroso și restul lumii.

  Apoi, m-ai asigurat că mesajele se întețesc, vin pe toate canalele diplomatice, direct și indirect, că ne cer UE și NATO să rezolvăm urgent, iar juriștii voștri au găsit o formulă elegantă, legală, perfectă, pe care tu o știi și o susții, jurist fiind, drept pentru care am intrat în joc, așa cum știe o țară și știe o întreagă lume, dar privind retrospectiv am înțeles că, dacă referendumul reușea, a doua zi mi-ai fi spus că tu trebuie să fii președinte, conform acelorași canale diplomatice, dându-ne nouă guvernul pe care l-ai fi luat înapoi imediat ce ajungeai la Cotroceni.

  Te-am crezut, Victor, nu am putut bănui că la un asemenea nivel există atâta minciună și ipocrizie, atâta tradare și mizerie.

  Evident că nu am știut nimic, erai luat pe încredere, iar tu dezinformai și mințeai cum respirai, spunându-mi după aceea că Departamentul de Stat și Barroso și Merkel nu pot recunoaște nimic formal, de aceea suntem atacați la pachet, dar să stau liniștit că totul se va rezolva. Așa am ajuns să spun că mă tem de Departamentul de Stat, fiindcă mi se părea oscilant, cu două fețe, incapabil să-și asume bărbătește adevărul.

  Am fost naiv ? Da, dar într-o relație de prietenie credulitatea și sora ei naivitatea sunt virtuți, nu păcate.

  La fel de naiv am fost în legătură cu sponsorii, cu fondurile uriașe cheltuite în campanii, primite de la oameni cărora le vindeai spectrul legii grațierii și amnistiei, rulând sume uriașe pentru care de mai mult timp, pe la colțuri, ai început să dai socoteală.

  Când am înțeles că fusesem mințit și înșelat pe toate planurile, că de fapt totul fusese un șmen la porțile Orientului, am retras partidul din cea mai mare cacialma a vieții politice românești din toate timpurile, apoi m-am retras și eu, ce e drept cu oscilațiile și bâjbâielile celui ce nu îi vină să creadă că s-a trezit dintr-un coșmar.

  Acestea fiind realitățile, te întreb cum de ai avut îndrăzneala să îți anunți candidatura pentru nobila funcție de președinte al acestei țări, tu, cel mai lipsit de noblețe cetățean al ei. Cum îți poți imagina că ai putea fi de o ființă cu România, tu, ființa cea mai josnică pe care am cunoscut-o ?

  Mă opresc aici, cerându-ți să renunți, să te retragi, indiferent câte reproșuri vei primi în familie, ori câți bani vei fi nevoit să returnezi.

  În caz contrar, fiecare cuvânt al acestei misive va avea un asterisc și în subsolul paginii datele cele mai rușinoase în concretețea lor îți vor distruge îmaginea nu doar în Europa și SUA, ci, ca să spun așa, în întregul sistem solar.

  Fiindcă ai urechi – și încă mari – sper că m-ai auzit și m-ai înțeles.

  Fără nicio considerație,

  Crin Antonescu

 14. Relu Răspunde

  ACL Satu Mare ar trebui sa aiba in frunte, in primul rand, oameni integri si foarte buni organizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Impozitul local pe apartament va fi majorat cu o sumă modică, taxa pe case mari va scădea

Impozitul va creşte de anul viitor cu o sumă modică pentru toate apartamentele din blocuri cu peste trei etaje şi...

Închide